Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Čist novo Berideli! je na Knjižnem sejmu zaživel že drugič

27.11.2023

V petek, 24. novembra, je na Slovenskem knjižnem sejmu potekal zaključni dogodek projekta Berideli!, ki vzpodbuja bralno kulturo in ustvarjalnost osnovnošolcev in osnovnošolk. Projekt je pod okriljem založbe Beletrina letos potekal že drugič.

Živali Domača koza

28.11.2023

Danes bomo spoznali domačo kozo. Spada v družino votlorogov in je tesno povezana z ovco, saj obe spadata v poddružino koz. Znana je po tem, da ima njeno mleko poseben okus, zaradi česar jo imajo nekateri kmetje namesto goveda.

Moje telo Oh to zaprtje!

23.11.2023

Se vam je že zgodilo, da morda nekaj dni niste šli na veliko potrebo, da bi se iz telesa izločile odpadne snovi v obliki blata? Če ja, je to precej nadležna tegoba. Najpogosteje se zgodi zaradi napačne prehrane.

Scena Spektakel v Cukrarni: Ice on fire bodo "zažigali" album Pleši v orkestralni obliki

24.11.2023

"Petriljan je drugačna od drugih skladb na albumu Pleši. Je tudi prva, ki smo jo odigrali v akustični verziji, da smo poskušali, kako bi zvenela v tej nekoliko neobičajni potezi za naš bend", pravi Amadej Papež, pevec skupine Ice on fire.

Scena Omar Naber v nabito polni Cvetličarni:" Hvala vsem, da ste prišli. To mi največ pomeni!"

14.11.2023

"S svojim bendom sem na odru Cvetličarne podoživel vsa obdobja svojega glasbenega ustvarjanja. Poslušalcem smo pričarali nepozabno glasbeno izkušnjo in obilico pravega rock'n'rolla", pravi Omar Naber po velikem koncertu ob 18-letnici svojega delovanja.

Zakaj? Zato! Zakaj modra barva svetlobo vpije in ne razprši?

14.11.2023

V oddaji Male sive celice smo lahko videli izjemno zanimiv eksperiment z različnimi barvami, ki osvetlijo rumen svinčnik. Če je vir svetlobe bela barva, se od svinčnika ta svetloba odbije, če je kakšna druga, pa lahko vpije in se zlije z ozadjem. Zakaj?

Scena Video: Razprava dijakov o umetni inteligenci

16.11.2023

Umetna inteligenca prihaja vse bolj in vse hitreje v naša življenja. Kakšne so prednosti in morda pasti njene uporabe smo lahko slišali v razpravi, ki je potekala med srednješolci, profesorjem iz tega področja in podpredsednikom Evropskega parlamenta.

Rastline Taščin jezik, dolg si in brez cveta!

22.11.2023

Taščin jezik je ime rastline, ki jo velikokrat vidimo na okenski polici kakšnega doma. Posebnost te sobne rastline je v tem, da raste kot pokončen "list", ki je precej trd in suličast.

Čist novo Kdo je zmagovalec na Zoom filmskem festivalu?

21.11.2023

Filmski festival v Pionirskem domu postaja vedno bolj odmeven med mladimi filmskimi ustvarjalci v Sloveniji in svetu. Namenjen je spodbujanju in izobraževanju mladih na področju filmskega ustvarjanja. Kdo je slavil letos?

Rastline Kumkvat – te zelo majhne pomaranče

07.11.2023

Kumkvat je zelo zanimiv sadež, ki je na prvi pogled videti kot majhna pomaranča jajčaste oblike. Velik je približno toliko kot oliva. Po okusu bi lahko rekli, da je mešanica med limono in pomarančo, saj je nekoliko kiselkastega okusa. Pojemo ga z olupkom.

Čist novo Kdo želi postati Firbcolog?

06.11.2023

Fantje in dekleta: če ste stari od 9 do 10 let, ste vabljeni k sodelovanju v oddaji Firbcologi. Iščejo se namreč novi radovedneži, ki bodo stopili pred kamere in v oddaji iskali odgovore na številne zanimivosti. Prijavite se z videoposnetkom!

Scena Omar Naber: "Navdih pride iz življenja samega. Včasih ponoči, včasih na zabavi, včasih v samoti!"

06.11.2023

"Recepta za dobro pesem ni, še bolj skrivnosten pa je recept za hit. Če bi ga kdo odkril, bi postal milijarder in bi vsi glasbeniki pisali le hite. Dobra pesem ni pogoj za hit, prav tako pa ni nujno, da je pesem zares dobra, da postane hit," pravi Omar.

Stran 1 od 87
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov