Slovenski dan športa poteka na rojstni dan Olimpijskega komiteja Slovenije. Foto: Polona Avanzo
Slovenski dan športa poteka na rojstni dan Olimpijskega komiteja Slovenije. Foto: Polona Avanzo

Na dan, ko je bil leta 1991 ustanovljen Olimpijski komite Slovenije, društva, zveze, klubi, zavodi in vsi drugi ponudniki športne rekreacije pripravljajo različne dogodke in predstavitve vadbenih programov, upravljavce objektov pa so pozvali, da jih na ta dan obiskovalcem odprejo brezplačno.

Sodelovalo bo 53 različnih ponudnikov programov, različnih dejavnosti pa bo 28. Dogajanje bo pestro, saj bodo na voljo tako predstavitve športov z žogo, borilnih veščin, različnih oblik samoobrambe, ples, balinanje, rusko kegljanje, dejavnosti avto-moto športa, miselnih iger, med drugim bodo odprta vsa igrišča za golf po državi ...

Ta dan je namenjen vsem prebivalcem Slovenije, pa tudi povezovanju vseh izvajalcev športno-rekreativnih programov, upravljavcev in lastnikov športnih objektov ter medijev. Z akcijo želita Olimpijski komite Slovenije in Društvo športnih novinarjev Slovenije, ki pripravljata akcijo, povečati športno aktivnost Slovencev ter opozoriti na dejstvo, da je poleg vrhunskega športa pomemben tudi šport za vse na rekreativni ravni. Več na spletni strani www.migajznami.si.