Drago Bulc je prvič v tej sezoni stal na smučeh, vseeno pa se je pogumno spopadel z veleslalomsko progo. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Drago Bulc je prvič v tej sezoni stal na smučeh, vseeno pa se je pogumno spopadel z veleslalomsko progo. Foto: MMC RTV SLO Foto:

novinarjev smučarjev.

Kranjska Gora je bila že štirikrat v zgodovini kraj srečanja in tako je bilo tudi letos, ko so v četrtek izvedli tekaško tekmo v Ratečah, petek pa je bil rezerviran še za državno prvenstvo novinarjev v veleslalomu.

V teku sta bila najhitrejša Maja Grgič (Delo) in Tomaž Okorn (MMC), v veleslalomu ob sedežnici Dolenčev rut pa Petra Lesjak Tušek (Večer) in Tomaž Okorn (MMC). Najboljši v kombinaciji so si zagotovili vstopnico na svetovno prvenstvo naslednje leto. Za letos je reprezentanca osmih že sestavljena, barve slovenskega "skiža" bodo branili konec marca v Franciji.

Se pa slovenski SCIJ (Ski Club International de Journalistes) pripravlja na morebitno organizacijo svetovnega srečanja, saj ima dobre izkušnje iz Maribora izpred skoraj 20 let, ki ga mnogi svetovni novinarji še vedno ne morejo pozabiti.

Novinarji smučarji so v četrtek pogostili tudi dolgoletnega člana, ki bo kmalu praznoval častitljivih 90 let. Bine Rogelj, izpod katerega peresa nastane vsakoletna "račka", ki je simbol srečanja in časopisne izdaje Race, je bil nekoč vrhunski športnik skakalec in olimpijec.