Domen Makuc se seli v Katalonijo. Foto: Osebni arhiv/Domen Makuc
Domen Makuc se seli v Katalonijo. Foto: Osebni arhiv/Domen Makuc

Člana slovite katalonske ekipe sta tudi slovenska reprezentanta Jure Dolenec in Blaž Janc.
Makuc je v zadnjih dveh sezonah igral za člansko ekipo Celja, v mesto ob Savinji pa je prišel leta 2014.

Željo po prihodu enega najbolj nadarjenih igralcev na svetu so pokazali številni rokometni velikani, najbolj vztrajni in prepričljivi pa so bili rekorderji po številu osvojenih naslovov zmagovalcev Lige prvakov iz Barcelone.

20-letni Makuc, ki je imel s Celjem pogodbo še za dve sezoni, bo v Barceloni igral naslednja štiri leta. Za člansko moštvo Celja Pivovarne Laško je zbral 92 nastopov, se štirikrat veselil naslova državnega prvaka, dvakrat pokalnega zmagovalca, s soigralci pa so osvojili tudi dve domači superpokalni lovoriki.

Naslednji korak v njegovi karieri
Pred Makucem je dres Barcelone nosil tudi Luka Žvižej, v novi sezoni pa bo dres trenutnih španskih prvakov oblekel še en nekdanji pivovar Blaž Janc, ki je v preteklih letih igral za poljsko ekipo Kielce. "Najprej bi se želel zahvaliti navijačem, ki so nas ves čas podpirali, in žal mi je, da se od njih ter vseh preostalih nisem mogel posloviti na igrišču. Prepričan sem, da bodo tudi v prihodnje glasno podpirali moje zdaj že nekdanje soigralce, ki so mi pomagali na moji poti in si to podporo zaslužijo," je uvodoma dejal Makuc. "Prav veselim se, ker bom v letošnji sezoni znova prestopil prag Zlatoroga ter slišal to navijanje in začutil vzdušje. Hvala celjskemu klubu, ki mi je ponudil priložnost in vsa leta izkazoval veliko zaupanje, da sem lahko napredoval in prišel do naslednjega koraka v karieri. To so mi omogočili vsi moji trenerji do zdaj, zato gre zahvala tudi njim, z njihovo pomočjo sem napredoval in dali so mi zelo veliko," je dodal.

Sklenil je: "V Celju sem se odlično počutil, tu je vse, kar si mlad rokometaš lahko želi na rokometni poti. Napredoval sem v svoji igri in vedno se bom rad vračal v svoje mesto in dvorano Zlatorog. Hvala, Celje."