33-letni Marko Bezjak se bo posvetil le klubski karieri.  Foto: EPA
33-letni Marko Bezjak se bo posvetil le klubski karieri. Foto: EPA

Srednji igralec nemškega Magdeburga, ki je nazadnje dres z državnim grbom na prsih oblekel na lanskih kvalifikacijskih tekmah z Madžarsko, je Vujoviću pred kratkim sporočil, da zaradi zdravstvenih težav in obveznosti na klubski sceni ne bo več nastopil za Slovenijo.

"V njegovem poslovilnem pismu nisem videl nobenih možnosti, da ga prepričam o nadaljevanju reprezentančne kariere," je dejal Črnogorec na slovenski klopi. "Njegovo odločitev obžalujem, gre za osebo, ki mi je zelo pri srcu, ob tem pa je tudi velik bojevnik na igrišču in pravi zgled svojim soigralcem. Njegovo slovo od reprezentance je velika izguba za vse nas, težko bomo našli dostojno zamenjavo tako po človeški kot igralski plati," je še dodal Vujović, ki ga odločitev Bezjaka niti ni posebej presenetila glede na vsa dogajanja v prejšnjem obdobju.

Predsednik zveze Franjo Bobinac in Vujović sta pred slabim mesecem dni napovedala "popolno mobilizacijo" slovenskih rokometnih prvokategornikov, ki si bodo na januarskem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji skušali izboriti nastop na enem od kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu.

Bobinac in Vujović sta tedaj potegnila prvo potezo in na mesto pomočnika ustoličila Uroša Zormana, zdaj pa sta v reprezentanco vrnila še Sebastjana Skubeta, ki je nazadnje za Slovenijo zaigral tik pred poletnimi olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru 2016.

Zaradi zdravstvenih težav bo bližnjo oktobrsko akcijo izpustil tudi kapetan Vid Kavtičnik.

Slovenski rokometaši se bodo 25. oktobra predvidoma v Ormožu pomerili z Nizozemsko, dva dni pozneje v Mariboru s Srbijo. Nekateri člani slovenske izbrane vrste bodo nastopili tudi na "rokometni simfoniji" oziroma poslovilni tekmi Zormana in Luke Žvižeja, ki bo 24. oktobra v dvorani Zlatorog. Dan pred tem bo v Ljubljani tudi slavnostna akademija ob 70. obletnici Rokometne zveze Slovenije.

Vujović: Odpoved Bezjaka zame težek trenutek

Seznam Veselina Vujovića
Vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgoig);
Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Matic Verdinek (Gorenje Velenje), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Pick Szeged);
Zunanji igralci: Nik Henigman, Dean Bombač (oba Pick Szeged), Borut Mačkovšek (Veszprem), Sebastian Skube (Bjerringbro Silkeborg), Rok Ovniček (Nantes), Miha Zarabec (Kiel), Nejc Cehte (Hannover), Jure Dolenec (Barcelona) in Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Dunkergue).