Foto: RZS
Foto: RZS

"Poraz se je zgodil. Bitka je izgubljena, ni pa izgubljena vojna," je na medijskem dogodku na edini prosti dan v okviru štiridnevnega turnirja dejala reprezentantka Maja Svetik. Primorka v slovenskem dresu je še dodala: "Moramo se psihično pobrati in iti dalje. Zavedamo se napak, ki smo jih delale proti Nemčiji. Grenak okus ostaja, a izgubljeno ni še prav nič. Treba se je zbrati in preostali tekmi na koncu pripeljati v našo korist."

Na drugem preizkusu v Ulmu se bodo pomerile s Paragvajkami, ki na tem turnirju na papirju kotirajo najnižje, a so v četrtek proti Črni gori dokazale, da z njimi velja biti previden. Bronasti reprezentanci z zadnjega evropskega prvenstva so namreč močno dihale za ovratnik 55 minut tekme, na koncu pa priznale premoč (25:30).

"Tekmo z Nemčijo smo že pozabile. V analizi smo izluščili pozitivne stvari in se že uzrli proti Paragvaju. Ta je proti Črni gori odigral dobro tekmo. Južnoameričanke igrajo nekoliko drugačen rokomet, kot smo ga vajene. So zelo hitre in borbene. Za nas bo to zelo dober preizkus pred tekmo s Črno goro, na katerem lahko veliko pridobimo v smislu ekipnega duha," je pred nadaljevanjem tekmovanja povedala Elizabeth Omoregie.

"Paragvaj me ni pretirano presenetil, saj je na enak način kot proti Črni gori igral že na svetovnem prvenstvu. Mi se bomo na sobotne tekmice pripravili kar najbolj resno. Olimpijski kvalifikacijski turnir lahko prinese kakšne kalkulacije, zato bo vsak dodaten gol proti Paragvajkam pomemben," pa pred drugim izzivom v Nemčiji opozarja selektor Dragan Adžić. In v isti sapi dodaja: "Tekmo z Nemčijo smo detajlno analizirali. Pred preostalima dvobojema imamo še veliko rezerv. Verjamem, da bomo marsikatero stvar že v soboto dvignili na višjo raven. To bo izrednega pomena tako za sobotno, še posebej pa za nedeljsko tekmo."

Po prvih dveh tekmah sta s po dvema točkama vodilni ekipi Nemčije in Črne gore, Paragvaj in Slovenija sta brez. Na olimpijske igre bosta napredovali dve najboljši ekipi.

Omoregie: Tekma s Paragvajem bo prava priprava na odločilno tekmo s Črno goro

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE
NEU-ULM, Nemčija

2. krog, sobota ob 14.15:
NEMČIJA - ČRNA GORA

Ob 16.45:
SLOVENIJA - PARAGVAJ


3. krog, nedelja ob 13.30:
NEMČIJA - PARAGVAJ

Ob 16.00:
SLOVENIJA - ČRNA GORA


1. krog:
NEMČIJA
- SLOVENIJA 31:25 (17:14)

ČRNA GORA - PARAGVAJ 30:25 (17:12)