Priložnost za prve točke v Ligi prvakov bodo slovenski prvaki iskali naslednji teden proti Zagrebu. Foto: www.alesfevzer.com
Priložnost za prve točke v Ligi prvakov bodo slovenski prvaki iskali naslednji teden proti Zagrebu. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenskim prvakom je pred 4000 gledalci uspelo izenačiti na 1:1, potem pa so Madžari dosegli tri gole zapored in v nadaljevanju le še višali razliko. V prvem delu so vodili tudi za osem. Na odmor so odšli s prednostjo 18:11.

Niti nadaljevanje ni prineslo drugačne slike na igrišču. Celjani so izgubljali žoge kot po tekočem traku, kar so zvezdniki Veszprema s pridom kaznovali v hitrih protinapadih. Naskok Madžarov je hitro prešel v dvomestne številke, še hujši poraz pa je z nekaj obrambami ena na ena preprečil vratar Miljan Vujović.

V slovenski ekipi je bil najučinkovitejši Gal Marguč s sedmimi goli, pri Veszpremu pa Šved Andreas Nilsson s šestimi zadetki.

Celjani, ki so se po torkovem obveznem testiranju na novi koronavirus v približno 300 km oddaljeni Veszprem odpravili v sredo v dopoldanskih urah, so se takoj po tekmi odpravili proti domovini.

Za celjsko ekipo najpomembnejše tekme v Ligi prvakov šele sledijo, šesto mesto v skupinskem delu in dodatni tekmi za preboj v četrtfinale si bo skušala ekipa izboriti po obračunih z veliko enakovrednejšima tekmecema iz Zagreba in Zaporožja.

Celjani bodo naslednjo tekmo v Ligi prvakov odigrali 21. oktobra v gosteh proti Zagrebu.

Najvišji poraz Celjanov v tej sezoni


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Čestitke Veszpremu za zasluženo zmago. Čeprav smo izgubili za 15 zadetkov, sem zadovoljen z borbenostjo, energijo in predstavo mojih fantov, predvsem v obrambi. Ni se lahko boriti proti takšni ekipi, takšnim zvezdnikom. Nisem pa zadovoljen z našo igro v napadu, znova smo naredili preveč napak, mislim, da kar 19, in domači so praktično vsako spremenili v zadetek. To se nam je dogajalo že na prejšnjih tekmah in vsekakor je to element, ki ga moramo popraviti, če želimo na naslednjih tekmah doseči ugoden rezultat. V napadu moramo vsekakor zaigrati samozavestneje."

Gal Marguč, igralec Celja Pivovarne Laško: "V obrambi smo pokazali borbeno in dobro predstavo. A Veszprem je le pokazal, zakaj je eden izmed favoritov v Ligi prvakov. Kaznovali so vsako našo napako, storjeno v napadu, in to je prineslo veliko razliko na koncu."

David Davis, trener Veszprema: "Čestitke mojim fantom, ki so v obrambi prikazali izjemno igro. To je bil ključ do zmage. Rezultat ne kaže povsem jasne slike, saj je Celje dobro igralo v obrambi in nam povzročalo kar nekaj težav in na postavljeno obrambo nam ni bilo lahko. A kot sem dejal, smo mi z enakim orožjem bili še boljši, dosegali smo lahke zadetke in slavili visoko zmago."


4. KROG, skupina B:
VESZPREM – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 39:24 (18:11)

Veszprem: Čupara, Corrales, Manaskov 3, Fathy 3, Moraes 4, Nilsson 6, Markussen, Legetvari, Marguč 4, Lauge 4, Štrlek 3, Blagotinšek 1, Nenadić 4, Maqueda, Lekai 2, Borozan 5.

Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko, Mazej, Marguč 7, Šarac 2, Grošelj, Poteko, Čepić 1, Kodrin, Horžen 2, Grebenc 2, Kljun 5, Leban 2, Novak 1, Načinović 2.

Sedemmetrovke: Veszprem 2 (2), Celje Pivovarna Laško 7 (6).
Izključitve: Veszprem 6, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
Rdeči karton: Grošelj (25).


AALBORG – NANTES 32:24 (16:9)

BARCELONA - ZAGREB 45:27 (24:13)
Janc 2, Dolenec in Makuc po 1; Vlah 5, Stojnić 1.

Preloženo:
KIEL – MOTOR ZAPOROŽJE

Vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aalborg po 8, Kiel 4, Nantes 2, Celje, Zaporožje in Zagreb 0 točk.

4. KROG, skupina A

KIELCE - MEŠKOV BREST 34:27 (18:11)

PSG - ELVERUM 35:29 (17:13)

PORTO - PICK SZEGED 25:19 (15:10)
Šoštarić 4 gole za Szeged.

VARDAR - FLENSBURG 31:26 (17:15)
Sikošek Pelko 3 za Flensburg.

Vrstni red: Kielce in Flensburg 6, Porto in Meškov 4, PSG, Elverum in Vardar po 2, Pick Szeged brez točk.