Aleks Vlah je dosegel pet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Vlah je dosegel pet golov. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so na Poljskem vodili večino prvega polčasa, največ za štiri gole, a so Kielce pred odmorom zaigrale precej bolje. Gostitelji so prvič povedli v 25. minuti (15:14) in prvi del končali z vodstvom 18:15.

Poljaki, ki so v ožjem krogu favoritov za evropski naslov, prednosti niso več izpustili iz rok. V drugi polovici tekme se je celjska ekipa trudila po svojih najboljših močeh, a kakovostna razlika je bila odločno na strani mednarodno pisane domače zasedbe.

Izbranci Alema Toskića so do 47. minute še nekako kljubovali gostiteljem, po zaostanku 24:28 pa so v končnici občutili rokometne mišice domačih rokometašev. Na koncu so Poljaki slavili za osem golov in zmagali devetič na desetih tekmah.

Prvi strelec Celjanov je bil Ante Ivanković, ki je pet od svojih devetih golov dosegel v prvi četrtini srečanja. Gal Marguč se je ustavil pri šestih golih, Aleks Vlah jih je vknjižil pet.

Liga prvakov se bo nadaljevala februarja.

Celjani po zelo dobrem startu popustili na Poljskem

SKUPINA B, 10. krog:

KIELCE – CELJE PIV. LAŠKO
36:28 (18:15)

Kielce: Kornecki, Wolff, Sanchez-Migallon 1, Olejniczak 2, Wiaderny 1, A. Dušebajev 3, Tournat 5, Karačić 3, Moryto 8 (6), D. Dušebajev, Remili 5, Stenmalm, Gebala 1, Karalek 5, Nahi 2.

Celje Pivovarna Laško: Belkaied, Gaberšek, Strmljan 3, Knez, Mazej, Cokan, Marguč 6 (5), Antonijević, Ivanković 9, Janc 1 (1), Žabić, Mlakar 3, Vlah 5, Martinović, Suholežnik 1.

Sedemmetrovke: Kielce 6 (6), Celje Pivovarna Laško 8 (6).

Izključitve: Kielce 6, Celje Pivovarna Laško 12 minut.

Ob 20.45:
AALBORG – KIEL
NANTES – BARCELONA

Odigrano v sredo:
ELVERUM – PICK SZEGED 32:34

Vrstni red: Kielce 18, Barcelona 17, Nantes 12, Kiel in Szeged po 8, Aalborg 7, Celje 4, Elverum 2 točki.