Celjani bodo srečanje, ki se bo v sredo začelo ob 20.45, lahko odigrali bistveno manj obremenjeno kot sicer, saj so si že zagotovili uvrstitev v osmino finala. Na prvi tekmi v gosteh je konec septembra Barcelona zmagala z 42:28. Katalonci v zmagah na medsebojnih tekmah vodijo z 11:4.

Prizor s prve tekme, ki je bila 24. septembra lani v Barceloni. Domači so zmagali z 42:28. Veron Načinović ustavlja Jureta Dolenca. Foto: EPA
Prizor s prve tekme, ki je bila 24. septembra lani v Barceloni. Domači so zmagali z 42:28. Veron Načinović ustavlja Jureta Dolenca. Foto: EPA

Ocvirk: Smo v vzponu, igramo odlično in tu vidim našo priložnost
"Imamo visoke cilje. Ne bomo zgolj poizkušali odigrati najboljše tekme, temveč bomo poskusili na tekmi zmagati. Želim, da tako vstopimo v tekmo, da se tako obnašamo na treningih. Seveda se zavedamo, kdo bo na drugi strani. Barcelona je neporažena v naši skupini, igra odlično, vendar mi smo v vzponu, igramo odlično in tu vidim našo priložnost. Seveda je tu tudi sproščenost ob uvrstitvi naprej, ki pa je kljub temu ne sme biti preveč. Barcelona je namreč ekipa, ki dosega izjemno veliko število zadetkov, igra zelo hitro in najprej je treba zaustaviti njihovo hitro igro, prehod v protinapad in polprotinapad. Ne smemo se spustiti v dir z njimi, igrajo globoko obrambo 6-0 ter silijo napadalce k napakam, te pa kaznujejo z lahkimi zadetki. Zato napak skorajda ne sme biti, saj je to že skoraj polovica njihovega zadetka. Pomembna bo disciplina v igri, kar pa fantje v tem drugem delu sezone vedno znova dokazujejo, zato sam komaj čakam, da se tekma jutri začne,"
pravi trener pivovarjev Tomaž Ocvirk.

Celjani so na enajstih tekmah trikrat zmagali in osemkrat izgubili. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so na enajstih tekmah trikrat zmagali in osemkrat izgubili. Foto: www.alesfevzer.com

Kodrin: Želimo iztržiti čim več
Podobna pričakovanja in željo ima tudi Tilen Kodrin, ki je seveda vesel, da je klub že uvrščen v izločilne boje: "Sam tudi pred tem, ko smo izvedeli za izločilne boje, nisem čutil posebnega pritiska. To je Liga prvakov in na vsaki tekmi želiš narediti vse in odigrati svojo najboljšo tekmo. Nam pa osmina finala pomeni ogromno, lani nam je zaradi situacije odpadla in zdaj smo vsi zelo veseli, da se bomo lahko preizkusili tudi v bojih na izločanje. A še pred tem so tu pomembne naloge, prva že jutri, ko pričakujem atraktivno srečanje, polno tempa, kontakta. Barҫa je zame najboljša ekipa v Evropi, in to dokazuje na igrišču. Je pa dejstvo, da imamo mi svoje načrte, plane, vse bomo naredili, da jih čim bolj onemogočimo, zaustavimo ter da sami iztržimo čim več."

Vujović: Ne smemo se spustiti v dir z njimi
Vratar Miljan Vujović je tudi z odgovorom na novinarski konferenci še enkrat pokazal svojo zrelost. Vprašanje se je namreč nanašalo na to, kako sam prenaša pritisk, ko zraven ni poškodovanega Ivića, sam pa je poudaril, da ni sam, saj ima tu zraven še mlajša kolega: "Nisem ostal sam, tako tudi pritiska ne prenašam sam. Zraven sta mlajša kolega, v večini Gal Gaberšek, ki mi pri tem pomagata in kot ekipi nam je lažje. Tako bomo morali nastopiti tudi proti Barceloni, v napadu igrati počasneje, saj se dir z njimi ne bi končal dobro. Smo razbremenjeni, sproščeni, to želimo pokazati na igrišču. Seveda spoštujemo tekmeca, se zavedamo kakovosti in nevarnosti, a imamo svoje načrte in želimo, da se večer konča v skladu z njimi."

Pivovarji bodo redni del Lige prvakov končali v prihodnjem tednu, ko bodo najprej gostovali v Kielu (2. marec), nato pa še v Aalborgu (4. marec). Prva tekma osmine finala bo konec marca.

ROKOMET (M)

LIGA PRVAKOV

SKUPINA B, 13. krog

Sreda ob 20.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – BARCELONA

Četrtek ob 17.00:
MOTOR ZAPOROŽJE – AALBORG

Ob 18.45:
NANTES – KIEL

Ob 20.45:
ZAGREB – VESZPREM

Preloženi tekmi, torek:
KIEL – AALBORG

NANTES – ZAGREB

Vrstni red: Barcelona 24, Veszprem 17, Zaporožje in Aalborg 12, Kiel 9, Nantes 8, Celje 6, Zagreb brez točk.