Ana Gros je bila z desetimi zadetki prva strelka tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je bila z desetimi zadetki prva strelka tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je tretjič klonila v pokalu EHF, ki je namenjen reprezentancam, ki ne nastopajo v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji.

Po nepopolnem krogu je v vodstvu Norveška - branilka evropskega naslova bo drevi ob 19.30 gostovala pri Severni Makedonija - z osmimi točkami, Črna gora je zbrala šest, Slovenija štiri, Severna Makedonija pa je brez njih.

Slovenke so v pokalu EHF tretjič izgubile. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so v pokalu EHF tretjič izgubile. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so se na zadnji medsebojni tekmi na lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji poigrale s Črnogorkami in jih visoko premagale z 28:18. Njun tokratni obračun je bil veliko bolj izenačen in negotov, zmage pa so se veselile izbranke legendarne črnogorske rokometašice Bojane Popović. Gostiteljice so dobile prvi polčas. Do 48. minute je bila tekma popolnoma odprta (23:24), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Slovenke popustile. V 57. minuti je njihov zaostanek znašal pet golov (26:31) in srečanje je bilo odločene.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros z desetimi goli, Tamara Mavsar, ki je po porodu odigrala svojo prvo reprezentančno tekmo, in Nataša Ljepoja pa sta dosegli po štiri zadetke.

Slovenija bo v nedeljo gostovala v Podgorici, črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić pa na tej tekmi ne bo mogel računati na igralke Krima Mercatorja, ki se pripravljajo za četrtfinalni tekmi evropske lige prvakinj z norveškim Vipersom. Prva tekma bo 1. maja v Ljubljani, povratna pa 7. maja v Kristiansandu. Srečanje iz črnogorske prestolnice bo v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Adžić: Črnogorke so razkrile vse naše slabosti

"Pričakoval sem, da bo reprezentanca Črne gore igrala na tej ravni. Naša reprezentanca je v drugem polčasu odigrala slabše kot v prvem, 22 prejetih zadetkov je resno opozorilo. Igra v napadu je bila zadovoljiva, a na drugi strani igrišča nismo izpolnili zadev, katere smo se dogovorili. Najbolj dragocena izkušnja iz te tekme je, da so Črnogorke odkrile in pokazale vse naše napake in slabosti. To je dobro, saj bodo dekleta sedaj prejela informacije in videle, da se mora delati na določenih segmentih igre. Najbolj žal mi je, da v Črni gori ne bomo mogli tekme odigrati v enaki postavi in takoj odpravljati napake, ki smo jih delali v Stožicah," je po porazu dejal Adžić.

"V drugem polčasu predvsem v obrambi nismo prikazale prave energije. Manjkala je agresivnost iz prvih 30 minut. Ob tem smo izgubile kar nekaj žog in zgrešile neovirane strele. Razlika se potem hitro zgodi," je povedala Gros, medtem ko je Mavsar dodala: "Tekmicam smo dopustile preveč lahkih zadetkov. Črnogorska zunanja linija je prihajala na mesta, iz katerih ne bi smela streljati na gol. Na koncu so se tekmice zasluženo veselile zmage."

Slovenske rokometašice popustile v drugem polčasu

POKAL EHF EURO

6. krog:
SLOVENIJA – ČRNA GORA 28:33 (12:11)

Slovenija: Vojnović, Pandžić, Gros 10 (5), Omoregie 1, Žabjek, Stanko 3, A. Abina, Zelnik, Mavsar 4, Mrmolja, Ljepoja 4, Zulić 2, Varagić 1, Beganović 1, Gomilar Zickero 1, Kramar 1.

Črna gora: Rajčić, Batinović 2, Radičević 9 (1), Pletikosić, Mugoša, Ujkić, Ašanin, Malović 3, Premović, Brnović 1, Ramusović 4, Raičević 4, Pavičević 2, Kepić, Grbić 8, Vukčević.

7-m: 5 (5); 1 (1).
Izključitve: 8 min; 12 min.


2. krog, nedelja ob 18.00:
ČRNA GORA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Vrstni red: Norveška 8, Črna gora 6, Slovenija 4, Severna Makedonija brez točk.