Kielce so v vseh pogledih zasenčile Parižane, ob polčasu so vodile 16:11. Domači so v nadaljevanju le še stopnjevali ritem in na krilih 4.000 navijačev v Hali Legionow povsem razbili goste, ki zadnje sezone kljub velikim vložkom neuspešno naskakujejo Ligo prvakov.

Blaž Janc in soigralci bodo 5. maja v Parizu branili deset golov prednosti. Foto: EPA
Blaž Janc in soigralci bodo 5. maja v Parizu branili deset golov prednosti. Foto: EPA

Za igralca tekme je bil razglašen srbski vratar Kielc Vladimir Cupara. Strelsko sta blestela Belorusa Vladislav Kuleš in Artsem Karalek, ki sta dosegla po šest golov. Luka Cindrić jih je zabil pet, po štiri pa Janc in Julen Aguinagalde. Pri gostih je bil najboljši strelec Uwe Gensheimer z 12 goli.

Na poti v Köln tudi Veszprem, Vardar in Barcelona
Kielce so tako naredile velik korak proti zaključnemu turnirju, ki ga bo 1. in 2. junija gostil Köln. Poleg Janca (in Zormana) dobro kaže tudi preostalim Slovencem. Veszprem, za katerega igrajo Blaž Blagotinšek, Borut Mačkovšek, Gašper Marguč in Dragan Gajić, je z 28:22 zmagal v Flensburgu. Staš Skube je zabil šest golov za zmago Vardarja nad Pick Szegedom (31:23). Dean Bombač je pri Madžarih dosegel tri gole, Mario Šoštarič dva, Matej Gaber in Nik Henigman pa se nista vpisala med strelce. Barcelona z Juretom Dolencem (en gol) je z 32:25 slavila v Nantesu.

LIGA PRVAKOV, ČETRTFINALE, prve tekme:
FLENSBURG - VESZPREM 22:28 (7:13)
Mačkovšek 3, Marguč 2, Gajić 1 za Veszprem. Blagotinšek se ni vpisal med
strelce.

NANTES - BARCELONA 25:32 (12:16)
Dolenec 1 za Barcelono.

VARDAR - PICK SZEGED 31:23 (14:12)
Skube 6; Bombač 3, Šoštarič 2, Gaber in Henigman brez gola za Pick.

KIELCE - Paris SG 34:24 (16:11)
Janc 4 za Kielce.

Povratne tekme bodo 4. in 5. maja. Zaključni turnir bo 1. in 2. junija v Kölnu.