Igralci Aalborga, danski prvaki, se veselijo zgodovinskega uspeha. Foto: EPA
Igralci Aalborga, danski prvaki, se veselijo zgodovinskega uspeha. Foto: EPA
Jure Dolenec se lahko od Barcelone poslovi z naslovom evropskega klubskega prvaka. Škofjeločan se po koncu sezone seli v Limoges. Foto: EPA
Jure Dolenec se lahko od Barcelone poslovi z naslovom evropskega klubskega prvaka. Škofjeločan se po koncu sezone seli v Limoges. Foto: EPA

Po 40 minutah igre je kazalo na zmago razvpite francoske ekipe, ki je imela popoln nadzor nad dansko. Po vodstvu z 22:17 pa se ji je povsem zaustavilo, kar je Aalborg izkoristil in s preprostimi akcijami v 49. minuti izenačil na 24:24, le minuto pozneje pa prvič na dvoboju povedel s 25:24.

PSG še šestič ni zdržal pritiska
V dramatični in razburljivi končnici so izbranci španskega strokovnjaka na klopi PSG-ja Raula Gonzaleza igrali preveč v krču, posledica tega je bila nova zamujena priložnost. PSG je v svojem šestem nastopu na zaključnem turnirju v Kölnu tako znova ostal praznih rok, doslej se je v veliki finale prebil le leta 2017, ko je izgubil proti Vardarju iz Skopja.

V danski ekipi je bil najučinkovitejši Felix Claar z osmimi goli, v francoski pa Nedim Remilli s sedmimi zadetki.

Barcelona s tremi Slovenci porazila Ovničkov Nantes
V drugem polfinalu je Barcelona upravičila vlogo favorita in z 31:26 ugnala Nantes, tako da bo v nedeljo naskakovala jubilejni deseti naslov. Katalonci so polčas dobili s 15:13, Nantes pa je na začetku drugega dela po dveh golih Španca Valera Rivere (zadnjič) izenačil na 17:17. Katalonci so v prelomnih trenutkih dvoboja zaigrali tako, kot znajo, po njihovem vodstvu z 28:22 v 55. minuti pa je bilo jasno, da se bodo prebili v finale. Jure Dolenec je za zmagovalce dosegel štiri (tri sedemmetrovke), Domen Makuc tri, Blaž Janc pa en zadetek. Pri Nantesu je Rok Ovniček prispeval dva zadetka.


LIGA PRVAKOV

ZAKLJUČNI TURNIR, Köln

POLFINALE

Psg - AALBORG 33:35 (15:13)

PSG: Gerard, Genty, Steins 4, Keita, Krištopans, Kounkoud, Sole Sala 4, Toft Hansen 1, Remili 7, Syprzak 2, L. Karabatić 4, Morros, Hansen 6, M. Karabatić, Prandi 3, Nahi 2.

Aalborg: Gade, Aggefors, Jakobsen 1, Samuelsson, Rasmussen, Klove, Barhold 1, Claar 8, Sandell 4, Christensen 5, M. Jensen 5, A. Jensen, Christiansen, Mollgaard 4, Antonsen 5, Juul-Lassen 2.

Sedemmetrovke: 6/6; 2/4

Izključitve: 6 min, 4 min


BARCELONA - Nantes 31:26 (15:13)

Barcelona: Perez de Vargas, Moller, Mortensen 3, Entrerrios 2, Sorhaindo, Dolenec 4, Janc 1, N'Guessan 3, dos Santos, Gomez 5, Mem 5, Cindrić 1, Pascual, Makuc 3, Fabregas 3, Frade 1.

Nantes: Dumoulin, Nielsen, Damatrin-Bertand 1, Briet, Ovniček 2, Rivera 6, Augustinussen, Cavalcanti 2, Pechmalbec 3, Figueras, Feliho, Minne 1, Lazarov 2, Gurbindo 1, Balaguer 4, Monar 4.

Sedemmetrovke: 4/6; 4/4

Izključitve: 6 min; 6 min


Finale (18.00) in tekma za 3. mesto (15.15) bosta v nedeljo.

Trije Slovenci v finalu rokometne Lige prvakov