Tilen Kodrin ustavlja Jureta Dolenca, ki je bil s sedmimi goli prvi strelec Barcelone. Foto: www.alesfevzer.com
Tilen Kodrin ustavlja Jureta Dolenca, ki je bil s sedmimi goli prvi strelec Barcelone. Foto: www.alesfevzer.com

Barcelona, z devetimi naslovi najtrofejnejši klub v elitnem tekmovanju, je napolnila Zlatorog, kjer se je zbralo več kot 5.000 gledalcev in poskrbelo za pravi rokometni praznik. A zvezdniška zasedba iz Katalonije je bila pričakovano prevelik zalogaj za pivovarje, ki bodo tako na teoretično potrditev uvrstitve v osmino finala morali počakati še nekaj dni.

Pivovarji upajo na "pomoč" PSG-ja
Celjani imajo namreč na šestem mestu, ki zadnje pelje naprej, točko prednosti pred Zagrebom (6:5). Celjani že v sredo gostujejo v Flensburgu (19.00), medtem ko Zagreb v nedeljo (1. marca) v Parizu. Četudi bi se varovanci Tomaža Ocvirka iz Nemčije vrnili praznih rok, upravičeno upajo, da Zagreb sredi Pariza ne bo premagal PSG-ja. Preboj v izločilne boje je kljub petemu zaporednemu tako blizu.

Dolenec zrežiral gladko zmago Barcelone v Celju

Razgor: Upam, da bo PSG profesionalno odigral do konca
Slovenski prvaki so morali torej v nedeljo še desetič na 14 medsebojnih tekmah priznati premoč Barceloni. "Mislim, da smo dobro odprli tekmo in držali korak z njimi nekaj ćasa. Ampak to je ekipa, ki vsako najmanjšo napako spremeni v gol. Napadajo brez prestanka in te tako izčrpajo. Danes so znova pokazali moč in mislim, da so eni glavnih favoritov za končno zmago v Ligi prvakov. Seveda bi radi, da bi sami odločili potnika v nadaljevanje tekmovanja. A če nam to v Flensburgu ne uspe, bomo počakali do nedelje. Glede na to, da bo tekma v Parizu zadnja, nisem ravno sproščen. A upam, da bo PSG profesionalno odigral do konca," je dejal kapetan Celjanov David Razgor, ki je bil z devetimi goli (osem s sedmih metrov) prvi strelec tekme.

Poteko: Najbolje je, da iz Flensburga prinesemo vsaj točko

Dolenec: Celjani si niso zaslužili tako visokega poraza

Izkušeni krožni napadalec Vid Poteko se je srčno bojeval tako v obrambi kot v napadu. "Dokazali smo, da se lahko nekaj časa enakovredno kosamo z ekipo, kot je Barcelona, za katero ocenjujem, da je najboljša v letošnji sezoni Lige prvakov. V nadaljevanju so nas s hitro igro in menjavami prisilili do napak, ki so jih iz protinapadov spreminjali v lahke zadetke. Najboljši scenarij za nas je, da prinesemo vsaj eno točko iz Flensburga. Mislim, da se to da. To smo dokazali že na prvi tekmi, ko smo tesno izgubili (24:25). V preteklosti se nam je že dogajalo, da nas je Zagreb na zadnji tekmi skupinskega dela izločil iz nadaljnjega tekmovanja, česar si tokrat res ne želimo," pravi Poteko.

Kodrin: Barcelona je stroj, ki melje od prve do zadnje minute
Tudi Tilen Kodrin upa, da se bo zadnji krog razpletel po njihovih željah: "Barcelona je stroj, ki igra z enakim tempom od prve do zadnje minute. Moram reči, da smo srečanje dobro odprli, se borili in tekli. A v drugem delu prvega polčasa se je vse to malo porušilo. Vsaka naša izgubljena žoga je pomenila njihov protinapad. Tu se je naredila razlika. Flensburg? Najlepše bi bilo zadnjo tekmo končati z zmago, potem ne potrebuješ drugih rezultatov. Vsekakor upam, da bo šlo enkrat po naših željah."

Ocvirk: Imamo mlado ekipo. To je naša realnost.

Trener Tomaž Ocvirk je bil lahko zadovoljen s prvo četrtino tekme, ko so njegovi varovanci držali korak z Barcelono. Po opravljenih menjavah se je Barca odlepila. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Tomaž Ocvirk je bil lahko zadovoljen s prvo četrtino tekme, ko so njegovi varovanci držali korak z Barcelono. Po opravljenih menjavah se je Barca odlepila. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Ocvirk ni skrival razočaranja, a po drugi strani je racionalno cenil, da je domet mlade celjske ekipe težko večji. "Dokler smo igrali z udarno sedmerko, smo držali korak, potem pa smo začeli z rotacijo, saj smo vedeli, da ne moremo vzdržati vso tekmo z istimi igralci. A menjave niso upravičile tistega, kar se od njih pričakuje. Naredili smo preveč napak, mislim, da smo imeli kar 19 izgubljenih žog, kar je preveč za Barcelono, ki te hitro kaznuje. Naredili so razliko in potem se je bilo težko vrniti. A to je naša realnost, mi imamo mlado ekipo, nekateri so brez izkušenj v Ligi prvakov in nekje se mora to poznati. Flensburg? V tekmo bomo šli maksimalno, čeprav moramo vedeti, da je Flensburg nemški prvak in da igrajo odlično, so v vzponu," je napovedal Ocvirk.

Dolenec: Zadovoljni bomo samo z evropskim naslovom

V Zlatorogu se je zbralo več kot 5.000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Zlatorogu se je zbralo več kot 5.000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski reprezentant Jure Dolenec je bil s sedmimi goli najboljši strelec Barcelone. "Super tekma za našo ekipo, ki nam prinaša prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev v četrtfinale, s čimer smo izpolnili prvi cilj. Tekma je bila težja, kot kaže končni rezultat. Celjani si niso zaslužili tako tako visokega poraza. Prikazali so precej boljšo tekmo kot v Barceloni (poraz 45:21). Vidi se, da so napredovali od začetka sezone. Mislim, da se bodo uvrstili v osmino finala, in mislim, da imajo svetlo prihodnost. Glede na to, da nikoli nisem igral v Celju, bi se vsem navijačem zahvalil za lep sprejem v Zlatorogu. Upam, da bo tako tudi na reprezentančnih tekmah. Mi smo izpolnili prvi cilj, a ne bomo zadovoljni z ničimer drugim kot z osvojitvijo naslova. Tako je razmišljanje v klubu, in upam, da nam letos uspe. Podobno kot v lanski sezoni igramo na visoki ravni. Zagotovo smo po formi in izidih ena najboljših ekip v Evropi. A pred zaključnim turnirjem nas čaka še četrtfinale, ki je mogoče najtežja tekma, ker pride po eni pavzi," ostaja predviden Dolenec, ki je po vseh težavah s poškodbami končno zdrav.

Mogoče nisem več tako hiter kot v preteklosti, sem pa bolj izkušen

"Mogoče nisem tako hiter in eksploziven kot pred petimi ali šestimi leti, ampak sem pa zato pametnejši in bolj izkušen. V tem trenutku je vse super, in upam, da se tako samo nadaljuje," dodaja Dolenec, ki se mu bo v novi sezoni v dresu Barcelone pridružil še en Slovenec, Blaž Janc: "Sem zelo vesel, super bo imeti še enega rojaka. Jaz mu bom pomagal, da se čim prej prilagodi, ampak mislim, da ne bo nobenih težav, saj gre za igralca takšne kakovosti, da si bo takoj izboril mesto v ekipi."

Športna zgodba: Po porazu Celja z Barcelono

Storili bomo vse, da gremo v Tokio
Tako Dolenca kot Janca pa sredi aprila s Slovenijo čaka še kvalifikacijski turnir v Berlinu, kjer si bodo varovanci Ljubomirja Vranješa med 17. in 19. aprilom skušali izboriti pot na olimpijske igre v Tokio: "Težko bo. Nemčija in Švedska sta vrhunski ekipi, a tudi mi smo, torej tri vrhunske ekipe so na turnirju. In ena bo ostala doma. Dali bomo vse od sebe, da to ne bomo mi. V tistem koncu tedna moramo dati vse od sebe. To je to, kar smo čakali štiri leta."

Poleg Slovenije, Nemčije in Švedske bo v Berlinu nastopila še Alžirija. Na olimpijske igre, ki bodo med 24. julijem in 9. avgustom v Tokiu, potujeta dve reprezentanci.

Dolenec: Morda nisem več tako hiter, igram pa bolj pametno