Celjski vratar Klemen Ferlin ni imel svojega večera. Foto: www.alesfevzer.com
Celjski vratar Klemen Ferlin ni imel svojega večera. Foto: www.alesfevzer.com

Pred začetkom tekme je bil Elverum zadnjeuvrščena ekipa v skupini A. Norvežani se niso izkazali v letošnji Ligi prvakov, a s predstavo sezone so počakali do obračuna s slovenskim prvakom.

Pozna se nam, da smo ekipa, ki ima igralce, ki potrebujejo zelo veliko treninga, nam pa je tega v zadnjih dneh zaradi vseh težav manjkalo. Nismo pokazali tistega, kar smo se dogovorili, analizirali nasprotnika, tega nismo izvajali na igrišču že vse od začetka. Nismo imeli pravega fokusa, nismo pokazali tega, kar nas je že krasilo, sploh in predvsem v fazi branjenja. V napadu smo prihajali do lepih priložnosti, a glave niso bile prave in zgrešili smo veliko čistih strelov. Moramo se pobrati, še vedno imamo šest točk, še vedno smo v igri za napredovanje.

Tomaž Ocvirk, trener

Temu nikakor ni uspelo razviti želene igre, gostitelji so v obrambi igrali čvrsto, v napadu pa so brez večjih težav prebijali celjski zid in polnili gol. Že do odmora so si nabrali prednost osmih zadetkov, v nadaljevanju so jo še povečali.

Najboljši strelci so bili kar štirje – in vsi iz domače zasedbe! Magnus Fredrisken, Sigvaldi Gudjonsson, Lukas Sandell in Alexander Blonz so dosegli po šest zadetkov, pri Celjanih je bil najučinkovitejši Kristjan Horžen, ki je bil uspešen petkrat.

Porazen prvi polčas Celjanov
Slovenski prvaki so stik z gostitelji držali do 8:8, potem pa se je zgodil črni niz, po katerem se niso več pobrali. Z delnim izidom 5:0 so Norvežani povedli s 13:8, izrazito učinkovitejši od Celjanov so bili tudi v zaključku prvega polčasa, ob sireni je s krila zadel Alexander Blonz in zaokrožil zelo slabo predstavo nasprotnika, zlasti v obrambi. V prvem delu – ta se je končal s +8 za domačo zasedbo (21:13) – se varovanci Tomaža Ocvirka preprosto niso znašli, rokometaši Elveruma so zlahka našli luknje v obrambi, na drugi strani igrišča je celjski napad naletel na zelo razpoloženega vratarja Thorstena Friesa, ki je strele gostujoče ekipe odbijal kot za stavo.

Gudjonsson zadel za +12
V nadaljevanju se igra Celjanov ni pretirano izboljšala. Še naprej so delali napake v napadu in dovoljevali hitre zaključke iz protinapadov, sredi drugega polčasa je prednost Elveruma zrasla že na +10 (30:20), Fries je še naprej odbijal vse poskuse gostov, za najvišjo prednost na tekmi (+12) je tik pred koncem poskrbel Gudjonsson, ki je zadel s krila (37:25).

Mučenje Celjanov na Norveškem

Spomladi še štiri tekme
To je bila zadnja evropska tekma za Celjane letos, spomladi jih čakajo še štiri. V Zlatorogu bosta gostovala PSG in Barcelona, v gosteh pa bo celjska zasedba igrala proti Aalborgu in Flensburgu.

Liga prvakov, 10. krog

Lestvica:                           
BARCELONA              10  9 0 1  18
PICK SZEGED            10  8 1 1  17
PARIS SG               10  8 0 2  16
AALBORG                10  5 0 5  10
FLENSBURG              10  3 1 6   7
CELJE PIV. LAŠKO       10  3 0 7   6
ELVERUM                10  1 1 8   3
ZAGREB                 10  1 1 8   3

Skupina A:
ELVERUM – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 37:26 (21:13)

Elverum: Linderud, Boysen, Westby 2, Sandell 6, Imsgard, Groendahl 1, Fries, Oerested, Burud, Langaas 4, Fredriksen 6, Elverhoy, Solstad 3, Gudjonsson 6, Blonz 6, Hennberg 3.

Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Rakita 2, Razgor, Marguč 3, Šarac 3, Grošelj 2, Poteko 3, Žabić, Kodrin 3, Horžen 5, Grebenc 4, Kljun, Leban, Novak 1.

Sedemmetrovke: 1/1; 0/2
Izključitve: 2 min; 8 min

PICK SZEGED – ZAGREB 33:23 (14:7)
Bombač 4, Šoštarić 3, Henigman in Gaber po 1; Vlah 3, Stojnič 2.

PARIS SG – BARCELONA 32:35 (17:16)
Dolenec 2 za Barcelono.

FLENSBURG – AALBORG 29:32 (12:15)