Momir Ilić in Veselin Vuković sta bila s srebrno medaljo zelo zadovoljna. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Momir Ilić in Veselin Vuković sta bila s srebrno medaljo zelo zadovoljna. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Danska
Danci niso podlegli vzdušju polne Arene. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

Srbski rokomet je namreč na lovoriko z velikih tekmovanj čakal 11 let. Tudi zato jih je polna dvorana Arena porazu navkljub nagradila z aplavzom in skandiranjem: "Šampioni, šampioni." Na drugi strani so Danci ohranili mirno glavo in na krilih Mikkela Hansena še drugič postali evropski prvaki. Prvič jim je to uspelo leta 2008.

Wilbek: Hansen je bil fantastičen
"Ko smo v prvem delu izgubili s Srbijo (24:22, op. a.), sem si želel, da bi se znova srečali. Ta želja se mi je uresničila. Tokrat smo odlično odigrali v obrambi, na drugi strani pa je bil v napadu jeziček na tehtnici Mikkel Hansen, ki je bil predvsem v drugem polčasu fantastičen. Srbi morajo biti kljub temu ponosni na srebrno medaljo," je dejal Wilbek.

Vuković: Hrvaška nas je stala preveč
Njegov srbski kolega Veselin Vuković pa je povedal, da so v polfinalu proti Hrvatom porabili preveč moči: "Preveč je bilo za nas, da bi takšno odlično reprezentanco, kot je Danska, premagali dvakrat na enem turnirju. V polfinalu smo se fizično in psihično izpraznili, tako da tokrat nismo imeli možnosti. Moramo biti vseeno ponosni na to, kar smo dosegli. Upam, da bo to pomenilo neki nov začetek rokometa v Srbiji."

Ilić: Ustvarili smo ekipni duh
Tudi najkoristnejši igralec turnirja Momir Ilić je glavni vzrok za srbski poraz videl v težki polfinalni tekmi s Hrvati: "Najprej bi se zahvalil navijačem, ki so nas ves turnir spodbujali. Drugo mesto je velik uspeh za to reprezentanco. Še večji uspeh je ekipni duh, ki smo ga ustvarili. Danci so zasluženo zmagali, mi pa smo preveč moči porabili v polfinalu."

Naslednje evropsko prvenstvo bo leta 2014 prav na Danskem.

Iz Beograda