Kapetan Slovenije Vid Kavtičnik je ponosen na opravljeno delo na Hrvaškem. Foto: EPA
Kapetan Slovenije Vid Kavtičnik je ponosen na opravljeno delo na Hrvaškem. Foto: EPA
Kavtičnik napovedal finale med Francijo in Švedsko
Vujović: Zelo malo nam manjka do svetovne elite

Vidno izmučeni Kavtičnik je nekaj minut po težki bitki v Varaždinu s Čehi, ki se je končala z za Slovenijo neugodnim remijem (26:26), analiziral slovenski nastop na 13. evropskem prvenstvu.

Težko je reči, kaj nam je zmanjkalo
"Zelo težko je ocenjevati, kaj nam je zmanjkalo. A napake so sestavni del športa. Slabo smo začeli tekmo. Njihov vratar je branil vse, kar se je dalo. Ali je bila tekma izgubljena na začetku? Ne verjamem, ker se tekma ne izgubi na začetku. V drugem polčasu smo prišli v vodstvo, a so se oni spet vrnili. Vsekakor je bila ena kakovostna tekma," je o remiju s Čehi dejal Kavtičnik.

Zahvalil bi se navijačem
Kavtičnik je, čeprav se ni izšlo za polfinale, ponosen na prikazano igro: "Prvenstvo je bilo posebno. Imeli smo veliko podporo s tribun. Navijačem bi se rad zahvalil. Bili so naš osmi igralec. Ves ta šum v prvem delu ni bil prijeten. A fantje so se zbrali in odigrali, kot se spodobi. Zmotivirali smo se in ponosen sem na to."

Nihče nas ni razbil
Kavtičnik je poudaril tudi stabilnost v slovenski igri, saj Slovenci nobene tekme niso odigrali slabo. "V drugi del smo prišli s točko. Naredili smo vse, da bi prišli v polfinale in ni veliko manjkalo. Skozi prvenstvo smo pokazali konstantno igro. Nihče nas ni razbil. Obrambo smo držali dokaj kakovostno. So neki odtenki, ki jih je treba popraviti. A kot sem že večkrat rekel, imeli smo veliko problemov že pred začetkom, nato tudi med samim tekmovanjem. Na koncu smo odigrali lepo prvenstvo. Mogoče nam je zmanjkalo malo sreče," je na koncu dodal Kavtičnik.

Kavtičnik napovedal finale med Francijo in Švedsko
Vujović: Zelo malo nam manjka do svetovne elite