Slovenci so pričakovano (gladko) opravili z Iranom. Foto: Twitter RZS
Slovenci so pričakovano (gladko) opravili z Iranom. Foto: Twitter RZS
Marguč in Bezjak kljub visoki zmagi nezadovoljna z igro

Pred začetkom evropskega prvenstva na Hrvaškem izbrance Veselina Vujovića čakata še dve tekmi, obe proti Srbiji. Prva bo 9. januarja v Murski Soboti, druga pa 10. januarja v Velenju. Prva tekma turnirja stare celine jih čaka v soboto, 13. januarja, ob 19.30 proti Makedoniji v Zagrebu.

Iran sicer ne sodi med najbolj kakovostne reprezentance na svetu, zato se je ekipa, ki jo vodi Slovenec Borut Maček, tekmecem dostojno upirala le na začetku tekme. Po desetih minutah je bilo namreč 7:5 v korist domače zasedbe, že v naslednjih desetih minutah pa je Slovenija naredila razliko petih golov, ki jo je le še povečevala. Darko Cingesar je ob prekršku enega izmed Irancev ob strelu začutil veliko bolečino v križu in v drugih tridesetih minutah ni več stopil na parket, a njegova poškodba ni hujše narave.

Ob polčasu je Slovenija vodila s 17:9, v drugem delu tekme pa ni popuščala, najvišja prednost je znašala 13 golov.

Na prvi tekmi poleg poškodovanih Mateja Gabra, ki ne bo mogel nastopiti na EP-ju, ter Jureta Dolenca in Nika Henigmana niso zaigrali Urban Lesjak, Miha Zarabec, Vid Kavtičnik in Jan Grebenc.

Najboljši strelec je bil Gašper Marguč z osmimi zadetki, pet jih je prispeval Žiga Mlakar.

Bezjak: Imamo še precej rezerv
"Videli smo veliko zgrešenih strelov, imeli smo slab pretok žoge in se na splošno mučili v napadu. Imamo še precej rezerv, tudi veliko rokometašev, ki tokrat niso igrali, tudi tiste, za katere upam, da se bodo čim prej vrnili po poškodbah. Verjamem, da bo potem zgodba na igrišču drugačna. V teh dneh nas čaka še težko delo in veliko garanja. Verjamem, da se bomo na prvenstvo pripravili dobro," je pojasnil Marko Bezjak.

Pripravljalne tekme, Dol pri Hrastniku:
SLOVENIJA
- IRAN 31:19 (17:9)

Slovenija: Skok, Blagotinšek 2, Marguč 8, Janc 3, Potočnik 2, Cingesar, Cehte 3, Medved 3, Bezjak, Barišič-Jaman 1, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 5, Leban 1, Suholežnik, Kastelic.


Torek, 9. januarja, ob 19.00 (Murska Sobota):
SLOVENIJA - SRBIJA

Sreda, 10. januarja, ob 18.00 (Velenje):
SLOVENIJA - SRBIJA

Marguč in Bezjak kljub visoki zmagi nezadovoljna z igro