Matej Gaber bo zaradi poškodbe primoran izpustiti evropsko rokometno prvenstvo. Foto: Reuters
Matej Gaber bo zaradi poškodbe primoran izpustiti evropsko rokometno prvenstvo. Foto: Reuters
Gregor Potočnik je novo ime na pripravah rokometne reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

26-letni letni Gaber je predčasno končal drugi trening v novem letu in takoj opravil preiskave, ki so pokazale počeno peto stopalnico, zaradi česar ga čaka daljše okrevanje. Selektor Veselin Vujović je takoj vpoklical Matica Suholežnika, 22-letnega krožnega napadalca Celja Pivovarne Laško.

Rokometni reprezentanci, ki je po dveh dneh premora v Zrečah začela drugi del priprav na evropsko prvenstvo na Hrvaškem, se je pridružil še Gregor Potočnik.

Selektor je z vpoklicem 25-letnega rokometaša Gorenja Velenja še dodatno okrepil konkurenco na igralnem mestu levega zunanjega, na katerem se za nastop na Hrvaškem borijo še Nik Henigman, ki še naprej intenzivno trenira po posebnem programu, Saša Barišić Jaman, Jan Grebenc in Borut Mačkovšek. V reprezentanci tako odslej trenira 22 igralcev, ki so že opravili prvi trening v letu 2018, selektor pa jih bo lahko za prvenstvo prijavil šestnajst in imel tudi možnost šestih menjav.

Slovenijo že čez dva dni čaka prvi pripravljalni dvoboj. V Dolu pri Hrastniku se bo pomerila z Iranom, katerega selektor je Borut Maček, 9. in 10. januarja pa se bo v Murski Soboti in Velenju zoperstavila srbski reprezentanci, eni od petih ekip s področja nekdanje Jugoslavije, ki bodo zaigrale tudi na Hrvaškem.

PRIPRAVLJALNE TEKME

Četrtek, 4. januarja, ob 19.00 (Dol pri Hrastniku):
SLOVENIJA - IRAN

Torek, 9. januarja, ob 19.00 (Murska Sobota):
SLOVENIJA - SRBIJA

Sreda, 10. januarja, ob 18.00 (Velenje):
SLOVENIJA - SRBIJA

Vujović ima velike težave s poškodovanimi igralci
Vujović ima velike težave s poškodovanimi igralci