Slovenkam se ni izšlo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenkam se ni izšlo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke zapuščajo Herning s tremi porazi

Dober začetek Slovenk, nadaljevanje pripadlo Črnogorkam
Slovenke so zabile prvi gol na tekmi, zadela je Tija Gomilar Zickero, malo pozneje (3.) pa je semafor kazal 2:0. A Črnogorke so odgovorile s štirimi goli zapored. Jelena Despotović je v 10. minuti ob številčni prednosti povišala na 4:2. Razpoložena je bila tudi črnogorska vratarka Marta Batinović, ki je ustavila dva zaporedna poskusa Maje Svetik. Na drugi strani so bile Črnogorke precej učinkovitejše, Despotovićeva je tako v 15. minuti zadela za 7:3.

Črna gora ob polčasu vodila s 15:9
Pri 8:3 je moral slovenski selektor Uroš Bregar vzeti minuto odmora, saj so se Črnogorke razigrale. A ta ni pomagala. Batinovićeva je namreč ustavila nov poskus Ane Gros, na drugi strani pa je Majda Mehmedović povišala na 9:3. Slovenke so v nadaljevanju le popravile igro, tako da so se v zadnji minuti približale na -4 (13:9). A Črnogorke so nato v manj kot minuti zabile dva gola za "udobno" vodstvo 15:9 ob polčasu.

Zadnjih pet minut tekme Slovenija - Črna gora

Črnogorke ušle na +8
Nadaljevanje sprva ni spremenilo razmerja moči na igrišču. Razpoložene Črnogorke so brez večjih težav držale nekaj zadetkov prednosti, obdobja dobre slovenske igre pa so bila prekratka, da bi Slovenke bistveno zmanjšale zaostanek. Mehmedovićeva je tako v 38. minuti zadela za 19:12. A to še ni bilo vse. Črna gora je še dodala plin in v 42. minuti povedla z 22:14.

Slovenke prišle na -1, preobrat ni uspel
Bregar je moral znova svoje varovanke poklicati k sebi. In Slovenke so se v nadaljevanju pobrale, Grosova je v 50. minuti znižala na 24:20, malo pozneje pa je Elisabeth Omoregie zabila za 25:22. Do konca je bilo še osem minut, Slovenke so bile spet v igri. Sledila je dramatična končnica, v kateri sta Valentina Klemenčič in Grosova Slovenijo približali le na zadetek zaostanka (24:25), ko je semafor kazal manj kot dve minuti do konca. Zadišalo je po preobratu, a ga je že malo pozneje z golom za 26:24 zatrla Grbićeva.

Sedem golov Grosove, pet Stankove
Pri Sloveniji je bila s sedmimi goli najučinkovitejša Grosova, medtem ko jih je Tjaša Stanko dodala pet. Na drugi strani je Jovanka Radičević zabila devet golov.

Ana Gros: Prepozno smo se prebudile.
"Prepozno smo se prebudile. Večji del smo bile v podrejenem položaju, igrale slabo in nepovezano. Šele v končnici smo zaigrale tako, kot znamo, a bilo je prepozno in razočarane zapuščamo turnir na Danskem,"
je po tekmi dejal Grosova.

Bregar: Zadnjih 20 minut dobra popotnica za naprej
"Proti Črnogorkam smo lepo povedli, potem pa si pripravili tri lepe priložnosti s krilnih položajev, a jih nismo realizirali. Po nepotrebnem smo dvakrat prejeli še dvominutno izključitev in izgubili ritem v igri. V zaključku prvega polčasa smo prejeli tudi dva nepotrebna zadetka in razlika je bila tako prevelika. V drugem polčasu smo lovili tekmice, stvari uspeli postaviti na svoje mesto, a nam je zmanjkala kakšna minuta igralnega časa, da bi rezultat lahko dokončno preobrnili. To evropsko prvenstvo je bilo zelo specifično. Res je, da smo s pripravami začeli pozno in da nismo imeli pripravljalnih tekem. Tudi proces treningov je bil zelo prilagojen, izveden je bil v nizkem obsegu. Ekipo smo dodobra spremenili. Na voljo imamo nekaj dodatnih moči, a še nismo uigrani. Zadnjih 20 minut proti Črnogorkam je zagotovo dobra popotnica za naprej,"
pa je črto pod nastopi potegnil selektor Bregar.

V obračunu za prvo mesto v skupini je Francija s 23:20 ugnala Dansko.


EVROPSKO PRVENSTVO 2020 (Ž)

SKUPINA A, Herning (Danska)

3. krog:
SLOVENIJA – ČRNA GORA 25:26 (9:15)

Slovenija: Zec, Vojnović, Pandžić, Klemenčič 2, Gros 7 (2), Omoregie 3, Žabjek, Stanko 5, Abina, Ljepoja 2, Zulić, Vučko, Lazović, Svetik 4, Čopi 1, Gomilar-Zickero 1.

Črna gora: Babović, Nenezić, Batinović, Radičević 9 (2), Jauković 5, Pletikosić, Mugoša, Džaferović, A. Klikovac, Ujkić, Ramusović 1, B. Klikovac, Mehmedović 3, Despotović 6, Grbić 2, Vukčević.

Sedemmetrovke: 2/2; 2/3

Izključitve: 4 min; 4 min

FRANCIJA ‒ DANSKA 23:20 (12:11)

Lestvica:                            
FRANCIJA              3  3 0 0 +14  6
DANSKA                3  2 0 1 +13  4
ČRNA GORA             3  1 0 2  -9  2
SLOVENIJA             3  0 0 3 -18  0
Slovenske rokometašice zelo razočarane zapustile Herning