Francozinje so lovoriko pred dvema letoma osvojile na domačih tleh. Tudi tedaj jim je v prvem delu sklepnega turnirja nasproti stala Slovenija, ki je morala priznati premoč z 21:30. Slovenke je pokopal slab uvod, saj so šele v 13. minuti dosegle prvi zadetek za 1:5, do odhoda na glavni odmor pa se je zaostanek povzpel na visokih devet golov (8:17).

Sorodna novica Srčen odpor Slovenk, a Danke premočne

Krimova Oceane Sercien Ugolin tokrat na nasprotni strani
V primerjavi s tedanjo zasedbo je Francija zamenjala šest igralk. Ena izmed tistih, ki manjka, je zvezdnica Allison Pineau. Srednja zunanja igralka, ki je bila leta 2009 izbrana za najboljšo igralko na svetu in ima v lasti šest medalj z največjih tekmovanj, je poškodovana. Šesterico "novink" tvori tudi Oceane Sercien Ugolin, ki je ljubiteljem slovenskega rokometa dobro znana, saj v tej sezoni brani barve Krima Mercatorja.

Francozinje so v prvem krogu tesno, s 24:23, ugnale Črnogorke.

Bregar: Dvigniti raven igre v obrambi
"V primerjavi s prvo tekmo moramo proti Francozinjam popraviti našo igro v napadu, da bomo situacije, ki si jih ustvarimo, znali izkoristiti. Ob tem ne smemo izgubiti toliko žog. Najpomembneje bo sicer, da dvignemo raven naše obrambe in da večkrat njihove napade prekinemo s prekrški. To bo ključ do uspeha,"
pravi slovenski selektor Uroš Bregar.

Maja Svetik: Verjamem, da smo jim lahko konkurenčne.
Krilna igralka Maja Svetik pa je dodala: "Po tekmi proti Danski ni bilo lahko zaspati. Ne glede na to, da smo proti Dankam pokazale slabšo igro in dosegle slab rezultat, je treba dvigniti glavo, se iz napak nekaj naučiti in iti naprej. Pokazati moramo, da smo boljše od tega, kar smo pokazale v petek. Ekipo Francije precej dobro poznamo, saj smo se z njo srečevale že na preteklih velikih tekmovanjih. Francozinje bodo zahtevne tekmice, ki igrajo hitro. Kljub temu verjamem, da smo jim s pravo borbenostjo, željo in pristopom lahko konkurenčne."

Srečanje v Herningu se bo v nedeljo začelo ob 18.15. Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Slovenske rokometašice želijo presenetiti favorizirane Francozinje

2. krog, nedelja ob 18.15:
SLOVENIJA – FRANCIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 20.30:
ČRNA GORA – DANSKA

3. krog, torek ob 18.15:
ČRNA GORA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 20.30:
FRANCIJA – DANSKA


Že odigrano:
SLOVENIJA - DANSKA 23:30 (12:14)

FRANCIJA - ČRNA GORA 24:23 (11:12)

Vrstni red: Danska in Francija po 2, Črna gora in Slovenija brez točk.

V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance.