Tjaša Stanko je bila izbrana za igralko tekme. Foto: RZS
Tjaša Stanko je bila izbrana za igralko tekme. Foto: RZS

Tekma se je začela pričakovano enostransko, saj so Slovenke pridno nizale uspešne napade in v osmi minuti po drugem zadetku Eme Markovič povedle s 5:0. Italijanke so nato z Rocio Sthefani Squizziato v deveti minuti vendarle dosegle prvi gol in nato držale korak s Slovenkami, razlika v 20. minuti je tako znašala "samo" tri zadetke (8:5). Slovenke so v dobrih štirih minutah spet dosegle štiri zaporedne gole, okrepile vodstvo (12:5), ob polčasu pa je bilo 13:8.

Foto: RZS
Foto: RZS

Razmerje v golih iz protinapadov je bilo 6:0
V tem delu sta bili pri Slovenkah najbolj učinkoviti Nina Zulič in Tjaša Stanko (obe sta dosegli po tri gole), največja hiba pa so bile izgubljene žoge (8:3 v škodo Slovenije). Igralke v belem so bile izjemno učinkovite v protinapadih (6/6), medtem ko gostiteljice na ta način niso dosegle niti enega gola.

Brez strahu za morebitni preobrat
Na začetku drugega polčasa je Maja Svetik dosegla tri zaporedne zadetke, izid v 40. minuti je bil tako že 19:9 in razplet je bil odločen. Slovenke so imele najvišjo prednost v 49. minuti, ko so z golom Eme Hrvatin povedle s 24:12. Gostiteljice so se ob koncu enkrat približale na manj kot deset golov (27:18), a zadnje štiri so spet dosegle Slovenke.

Stanko: Gremo naprej
Najboljša strelka Stanko (5 golov), ki je bila razglašena za igralko tekme, je strnila misli: "V Italiji smo nastopili brez številnih nosilk, s soigralkami pa smo dokazale, da lahko igramo. V tem ciklu smo osvojile vse štiri točke, kar je bil tudi naš primarni cilj. Gremo naprej."

Visoka zmaga rokometašic v Italiji

Kvalifikacije za EP, 2. krog
ITALIJA – SLOVENIJA 18:31 (8:13)

Gledalcev 500, sodnika: Pagh in Pontoppidan (oba Danska).

Italija: Luchin, Cabrini, Rossignoli, Dalla Costa 1, Rossomando 1, Squizziato 2, Mangone 1, B. Eghianruwa 3, Ghilardi 4 (1), Lauretti Matos 3, Manojlović 2, S. Eghianruwa, Gislimberti 1, Babbo, Djiogap Tenguim, Barbosu.

Slovenija: Vojnović, Đajić, Pandžić, Klemenčič 2, Jurič 3, Novak 1, Erceg 3, Markovič 2, Spreitzer 2, Stanko 5 (1), A. Abina 1, Ljepoja 1, Zulić 3, Svetik 3, Hrvatin 3 (2), E. Abina 2.

Sedemmetrovke: Italija 2 (1), Slovenija 4 (3).

Izključitve: Italija 4, Slovenija 6 minut.

LATVIJA – FRANCIJA 8:55 (1:26)

Vrstni red: Francija in Slovenija po 4, Italija in Latvija 0 točk.