Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Varovanke Dragana Adžića so povedle s 3:0. Prednost so višale, na začetku 19. minute je bila prednost dvomestna (16:6), v 21. minuti pa so vodile za +13 (20:7). Ema Abina je s svojim šestim golom postavila izid prvega polčasa.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V drugem polčasu je slovenski selektor namenil počitek izkušenejšim igralkam, kot so Ana Gros, Nina Zulić, Tjaša Stanko, Maja Vojnović in Maja Ljepoja, kar pa ni vplivalo na potek igre. Mlajše igralke so vodstvo višale iz minute v minuto, najvišjo prednost (+38) so dosegle ob koncu tekme, znašala je neverjetnih +38 (51:13).

Pri Sloveniji sta bili najučinkovitejši Ema Abina in Ema Hrvatin, obe sta dosegli po sedem golov.

"Vesela sem, da so vse punce igrale, da so tudi mlajše dobile priložnost. To je bil tudi cilj te tekme. Super," je po dvoboju na kratko dejala Ana Gros. "Na začetku je naša prva postava odlično odprla tekmo, posledično nam je bilo v drugem polčasu lažje nadaljevati ritem. Z odlično obrambo in vratarko za nami smo lahko nadaljevale igro protinapadov. Vse je bilo odlično," pa je dodala Ema Hrvatin.

Na tekmi so dobili priložnost za igro tudi mlajše rokometašice, med njimi tudi dve kadetinji, Luna Mija Zupan in Elena Erceg, debi sta dočakali tudi Dijana Đajić in Tinkara Kogovšek. Celotna ekipa je pustila odličen vtis, pristop je bil na visoki ravni. Od začetna reprezentančne akcije se bolj osredotočamo na prihajajoči dvoboj z Italijo, a veseli me, da so tudi tokrat mlade igralke pokazale svojo kakovost ter podpora navijačev, ki so nas znova podprli.

Dragan Adžić, selektor Slovenije

Slovenke se bodo v tem kvalifikacijskem oknu v nedeljo v Chietiju pomerile še z Italijo. V isti skupini je še Francija, ki je nesporni favorit skupine 4.

Konec februarja in na začetku marca se bo Slovenija dvakrat pomerila s Francijo, v prvi polovici aprila pa jo čakata še gostovanje v Latviji in domača tekma z Italijo.

Na evropsko prvenstvo 2024, ki bo v Avstriji, Švici in na Madžarskem, so se že uvrstile vse tri gostiteljice in branilka naslova Norveška, iz kvalifikacij pa se bodo vse prvo- in drugouvrščene izbrane vrste ter tri najboljše tretjeuvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin.

Kvalifikacije za EP, skupina 4, 1. krog

Celje:
SLOVENIJA − LATVIJA 51:13 (24:11)
400 gledalcev.

Slovenija: Zupan, Vojnovič, Đajić, Klemenčič 2, Novak 3 (1), Erceg 2, Gros 2 (1), Markovič 6, Stanko 4, A. Abina 3, Ljepoja 6, Zulić 2, Bajc 2 (1), Kogovšek 5, Hrvatin 7 (2), E. Abina 7.

Latvija: Vengra, Hansone, Kanepe, Rutkovska, Krodziniece, Stankevica 1, Makarova, Bilkste, Cibulska 7, Reinfelde 1, Purvina, Kokina, Pruse, Juška, Krole 3, Zaharane 1.

Sedemmetrovke: 5/7; 0/4.
Izključitve: 4 min; 10 min

FRANCIJA − ITALIJA

Slovenke proti Latvijkam dosegle rekordno zmago