Slovenke bodo letos nastopile tudi na svetovnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke bodo letos nastopile tudi na svetovnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

"O Latviji nimamo veliko informacij. Uspelo nam je raziskati nekaj njihovih igralk in ne pričakujem veliko izzivov na prvem kvalifikacijskem dvoboju," je pred uvodno tekmo v kvalifikacijski skupini 4 dejal slovenski selektor Dragan Adžić.

Črnogorski strokovnjak na klopi slovenske izbrane vrste meni, da je baltska reprezentanca pod ravnijo nedeljskih tekmic iz Italije, ki jo je Slovenija spomladi dvakrat premagala v kvalifikacijah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med 29. novembrom in 17. decembrom na Danskem, Norveškem in Švedskem.

Adžić verjame, da si bodo rokometašice ta konec tedna zagotovile EP

"Italijanke bodo pravi izziv v tem tednu in dobra konkurenca. Dobro jih poznamo, moja asistentka Branka Mijatović je pripravila kakovostno analizo. Verjamem, da bomo na tekmah v marcu prihodnje leto konkurenčni tudi Franciji, ko bo reprezentančna zasedba spet v polni postavi," je dejal Črnogorec.

"Tokratna reprezentančna akcija je eden izmed mejnikov v sklopu priprav na SP 2023 in kvalifikacije na olimpijske igre v Parizu prihodnje leto. Verjamem, da bomo dosegli dve zmagi in se s tem približali uvrstitvi na EP, kar je naš osnovni cilj. Glede na ponovne težave s sestavo kadra upam tudi, da skozi prihajajoča obračuna dvignemo raven konkurenčnosti v ekipi in v primerjavi s preteklim velikim tekmovanjem v svoje vrste dodamo še kakšno igralko, ki je sposobna igrati rokomet na vrhunski ravni," je svoje želje pred bližnjima tekmama povzel Adžić.

Z njegovega prvotnega seznama so zaradi zdravstvenih težav odpadle Alja Varagić, Nena Črnigoj in Ana Jarc, na svoj seznam je naknadno uvrstil Špelo Bajc in Uršo Zelnik. Slednja ima prav tako nekaj zdravstvenih težav. Že pred prvim kvalifikacijskim oknom pa je znano, da bo Ana Gros igrala le na prvi tekmi proti Latviji, nedeljski obračun v Chietiju pa bo izpustila.

Treningom reprezentance sta se pridružili tudi Manca Jurič, ki je blestela na superpokalnem turnirju v Logatcu pretekli konec tedna, in Luna Mija Zupan, članica kadetske reprezentance Slovenije.

Na EP so se že uvrstile vse tri gostiteljice in branilka naslova Norveška, iz kvalifikacij pa se bodo vse prvo- in drugouvrščene izbrane vrste iz vseh osmih skupin ter po tri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

KVALIFIKACIJE ZA EP (Ž)
SKUPINA 4, 1. krog

Celje, sreda ob 17.00:
SLOVENIJA – LATVIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

FRANCIJA – ITALIJA

2. krog, nedelja ob 18.00:

ITALIJA – SLOVENIJA