Aleš Kavčič je gostujoči ekipi zabil 10 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Kavčič je gostujoči ekipi zabil 10 golov. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjska zasedba je v uvodnih dveh krogih omenjenega tekmovanja brez težav izločila italijansko Sieno in finski Cocks, na "prvem polčasu" osmine finala tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja Evropske rokometne zveze (EHF) proti Borcu iz Banjaluke pa si je priigrala štiri zadetke prednosti.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so imeli na začetku tekme nekaj težav z gosti, ki jih je pred kratkim prevzel nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović. Do 20. minute je bila tekma povsem odprta, po izidu 8:8 pa so se Velenjčani razleteli na igrišču in si v 28. minuti priigrali pet golov prednosti (15:10).

Ose so na začetku druge polovice tekme zaigrale še udarneje in v 37. minuti povedle z 20:13, sedem golov prednosti pa so imele vse do 52. minute (29:22). Gostitelji so v končnici močno popustili in tekmecem iz Banjaluke dovolili, da so več kot prepolovili njihovo vodstvo.

V sami končnici so se približali na vsega -3 (31:28), končni izid na dvoboju pa je postavil Tilen Sokolič.

V velenjski ekipi je bil najučinkovitejši Aleks Kavčič z desetimi goli, enega manj je zadel Sokolič.

Vujović kljub porazu zadovoljen zapustil Velenje

Evropski pokal, osmina finala

Prva tekma:
GORENJE VELENJE – BORAC BANJALUKA
32:28 (15:11)

Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 3, Tajnik, Pajt 6, Starc, Miklavčič 2, Drobež, Komar, Sokolič 9, Verdinek, Grmšek 2, Slatinek-Jovičić, Predovič, A. Kavčič 10, Ravnikar.

Borac Banjaluka: Bera, Perić 1, Jeremić 1, Egić, Subotić, Njezić 2, Knežević 1, Vučičević 9, Čelić, Puljizović 1, Draganić 1, Milovac, Trkulja 3, Slavuljica 3, Miličević 2, Dakić 4.

Povratna tekma bo 20. februarja.