Navijači Gorenja so z ovacijami pozdravili rokometaše. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Gorenja so z ovacijami pozdravili rokometaše. Foto: www.alesfevzer.com

Hrvaška zasedba, ki jo je namesto odstavljenega trenerja Branka Tamšeta vodil Kasim Kamenica, si je v osmi minuti priigrala pet golov naskoka (6:1). Po minuti odmora Zorana Jovičića pa so se Velenjčani zbrali in začeli počasi manjšati zaostanek. V 17. minuti je za izenačenje na 8:8 zadel Jernej Drobež. Isti igralec je po izenačenem obdobju igre poskrbel še za 12:12, končnica pa je pripadla domačim, ki so najprej prvič na tekmi povedli pri 13:12, potem pa na odmor po golu Malika Tatarja odšli s +2 (15:13).

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

A drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Spet so Velenjčani potrebovali več minut, da so se zbrali in postali učinkoviti, medtem pa so jim tekmeci s serijo 4:0 ušli na 17:15 in pozneje še na 19:16. Večji del drugega polčasa so tako Velenjčani porabili za lov na nasprotnike, 15 minut pred koncem so jih že ujeli in izenačili na 22:22. A so rokometaši Našic na hitro znova prišli do manjšega naskoka, je pa Tilen Sokolič v 57. minuti z zadeto sedemmetrovko in znižanjem na 26:27 poskrbel za razburljivo končnico.

V njej je najprej Ibrahim Haseljić zadel za izenačenje na 27:27, v naslednjem napadu Našic pa je vratar Matevž Skok z obrambo omogočil celo priložnost za zmago. Zadnji napad so imeli domači, ki so ob posredovanju obrambe proti Petru Šišku zahtevali prekršek. Sodnika ga nista dosodila, tekma se je iztekla z devetmetrovko za Velenjčane, a gola ni bilo in dvoboj se je končal z delitvijo točk.

Zoran Jovičić med posvetom s svojimi varovanci. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Jovičić med posvetom s svojimi varovanci. Foto: www.alesfevzer.com

"Najprej lahko rečem samo 'kapa dol mojim igralcem'. Na igrišču so pokazali zelo dobro energijo in odigrali odlično tekmo tudi brez našega ključnega levičarja. Še enkrat bi rad pohvalil svojo ekipo. Pokazali so srce in pogum proti zares dobri ekipi Našic," je za spletno stran Gorenja tekmo ocenil trener Jovičić.

"Mi smo očitno ekipa, ki najprej potrebuje brco, preden začne igrati in to se je danes po slabšem začetku spet pokazalo. Na koncu smo pokazali, česa smo sposobni in odlično 'parirali' nasprotniku, kot je Nexe. Čestitke ekipi za borbo in osvojeno točko," pa je dvoboj ocenil Šiško.

Velenjčani remizirali z ekipo, ki ima slovenski pridih
Tamše v šoku, ko so ga pri Nexeju odslovili

EVROPSKA LIGA (M)
GLAVNI DEL, skupina II, 2. krog

GORENJE – NEXE 27:27 (15:13)
950; Sokolič in Šiško po 6, Haseljić 5, Slatinek 4, Drobež in Predović po 2; Štrlek 4, Bakić, Cohen, Melić in Moslavac po 3; Marguč 2 ...

Sedemmetrovke: 2/3; 2/3.
Izključitve: 4 min; 4 min

SÄVEHOF – SKJERN (DAN) 27:29 (12:13)

Vrstni red: Skjern 6, Nexe 5, Sävehof 3, Gorenje 2 točki.

Prvouvrščeni se uvrsti v četrtfinale, drugi in tretji pa v kvalifikacije za četrtfinale.