Leon Rašo je dosegel pet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Leon Rašo je dosegel pet golov. Foto: www.alesfevzer.com

Trebanjci so imeli večji del prvega polčasa vse niti igre v svojih rokah. Takoj so povedli s 3:0, v nadaljevanju pa – ob dobri igri v obrambi in bravuroznih posredovanjih vratarja Aleksandra Tomića ter z domiselno igro v napadu – večji del polčasa držali prednost od dveh do štirih golov.

Trebanjci so izgubili petič zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Trebanjci so izgubili petič zapored. Foto: www.alesfevzer.com

V sami končnici prvega dela tekme so malenkostno popustili, kar so "danski gostitelji" izkoristili in v 30. minuti prvič na dvoboju Dolenjce pahnili v rezultatski zaostanek (16:17).

Izbranci Uroša Zormana so na začetku drugega polčasa izgubili rdečo nit v svoji igri, kar so njihovi tekmeci iz Hamletove dežele s pridom izkoristili in jim v 45. minuti ušli za pet golov (20:25).

Trebanjci so v nadaljevanju strnili svoje vrste in nadomestili visok zaostanek. V 56. minuti so izenačili na 29:29, dve minuti pozneje pa po golu Mihajla Radojkovića povedli z 31:30.

V prelomnih trenutkih dvoboja so Trebanjci naredili nekaj usodnih napak, 30 sekund pred koncem dvoboja pa so znova zaostajali (31:32). Zormanova minuta odmora in zadnji napotki za sklepni napad niso prinesli spremembe, zaključni strel Radojkovića ni končal v danski mreži.

V trebanjski ekipi je bil najučinkovitejši Leon Rašo s petimi goli, po enega manj sta dosegla Lan Grbič in Mihajlo Radojković.

Gudme v Tivoliju premagal Trimo Trebnje

Zorman: Glave gor, jutri je nov dan
"Fantje so verjeli v zmago do zadnje sekunde in pokazali boj ter karakter, a na koncu so pretehtale izkušnje. Glave gor, že naslednji dan nas čaka nova tekma, na kateri bomo lovili pomembni točki v boju za izločilne boje,"
je po tekmi dejal trener Zorman.

SKUPINA D, 9. krog:
GUDME – TRIMO TREBNJE 32:31 (17:16)
Jakobsen 9, Zachariassen 7, Pytlick 6; Rašo 5, Grbič, Radojković in Udovič 4, Hamidović in Sarak 3, Kotar in Tomić 2, Cirar, Didovič, Dobovičnik, Potočnik 1.

Sedemmetrovke: 1/2; 1/1

Izključitve: 8 min; 8 min


Preložena tekma 4. kroga, sreda ob 17.00:
TRIMO TREBNJE – GUDME

Vrstni red: Rhein Neckar Löwen 15, Gog Gudme 10, Pelister 9, Kadetten Schaffhausen 8, Trimo Trebnje 4, Tatabanya brez točk.