Jan Jurečič je bil z osmimi zadetki najučinkovitejši pri Trimu. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Jurečič je bil z osmimi zadetki najučinkovitejši pri Trimu. Foto: www.alesfevzer.com

Od udeležencev zaključnega turnirja rokometnega pokala v Trebnjem še nihče ni osvojil tovrstne lovorike.

Jurečič poskrbel za prednost Trima po prvem polčasu
Trebanjci, ki vodijo v državnem prvenstvu, niso zaman opozarjali na primorsko zasedbo, ki je v zadnjem obdobju v dobri formi in je gostiteljem turnirja nudila enakovreden odpor.

Obračun Trebanjcev in Koprčanov se je začel precej izenačeno, oboji so zadevali s krilnih položajev, po uvodnem vodstvu Koprčanov s 3:1 so Trebanjci prvič za dva gola povedli v 15. minuti z novim zadetkom s krilnega položaja Staša Slatinka Jovičića. Isti igralec je malce zatem prednost povečal na 11:8.

V 22. minuti sta kar malce preostro neposredni rdeči karton pokazala domačemu rokometašu Darku Cingesarju, tudi sicer pa se je nadaljeval izenačen obračun, v 26. minuti je Dani Zugan izenačil na 13:13. Toda gostitelji turnirja, pri katerih je Jan Jurečič v prvem delu dosegel sedem golov (skupaj osem), so ob koncu polčasa unovčili izključitev pri gostih in ušli na 17:14, tak pa je bil tudi izid polčasa.

Mladi vratar Herceg popeljal Trimo v finale Pokala Slovenije

Žilavi Koprčani poskrbeli za napeto končnico
Trebanjci so takoj v drugem polčasu povedli za štiri gole in nato ohranjali od dva do tri zadetke naskoka, v 40. minuti pa je Jovičić znova poskrbel za +4 v korist domače vrste. A tudi to ni zlomilo odpora Kopra, ki se je z boljšo obrambo vrnil v igro in v 48. minuti izenačil z golom Andraža Makuca. Uroš Zorman, domači trener in selektor slovenske reprezentance, je takoj posegel po minuti odmora.

Toda Tine Poklar je v 51. minuti Koprčane popeljal do vodstva, sledilo je izenačeno nadaljevanje, a je predvsem Vid Miklavec Trebnje držal v igri in mu tudi priigral novo vodstvo v 57. minuti. Makuc (skupaj 10 golov) pa je z enako mero vračal na drugi strani, tako da je bilo napeto vse do konca.

Herceg odbil strel Makuca s sedmih metrov
V zadnjo minuto sta ekipi vstopili pri 33:33, 17 sekund pred koncem je Miklavec zadel za 34:33 v korist Trebnjega. Gostitelji so nato naredili prekršek za sedemmetrovko nad Poklarjem, Makuc je prevzel odgovornost, vendar se je z obrambo izkazal Herceg.

Zadnji dve minuti polfinala Pokala Slovenije Koper - Trimo

Slovenj Gradec zanesljivo ugnal Krko
V drugem polfinalu je Slovenj Gradec premagal Krko s 34:25. Izenačen je bil le začetek in konec prvega polčasa, ko so Novomeščani zaostanek petih golov znižali na dva, s tem pa med odmorom v slačilnici še dokaj optimistično gledali na nadaljevanje.

A njihov zaostanek je v drugem polčasu hitro znova začel naraščati. V 37. minuti je po golu Uroša Štumpfla, ki je bil strelsko znova najbolj razpoložen v vrsti Slovenj Gradca, znova znašal pet golov (22:17), sedem minut zatem pa že osem in jasno je bilo, da bodo Slovenjgradčani upravičili vlogo papirnatega favorita.

Slovenj Gradec bo v finalu igral tretjič, prejšnja dva je izgubil proti Celju Pivovarni Laško. Že po prvem polfinalu pa je bilo jasno, da bo nekdo prvič pokalni prvak, saj so Koprčani, edini izmed štirih ekip zaključnega turnirja že zmagovalci tega tekmovanja, polfinale izgubili.

Rekorder po številu pokalnih naslovov je Celje z 22 lovorikami. Trikrat je pokal osvojilo Gorenje, trikrat je bil uspešen tudi Cimos Koper, po enkrat pa Hrpelje in Prule. V sezonah 2020/21 in 2019/20 tekmovanja ni bilo zaradi koronske pandemije.


Zaključni turnir, Trebnje, polfinale:
KOPER – TRIMO TREBNJE
33:34 (14:17)

Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Poklar 6, Bekrić 4, Moljk 1, Beganović, Stojanović, Muminović 1, Konjevič 1, Zugan 4, Sanabor, Makuc 10 (1), Kete 4, Breznikar 2, Bratkovič.

Trimo: Čudić, Herceg, Slatinek Jovičič 7, Višček 1, Bulzamini, Didovič, Jurečič 8 (3), Kotar 3, Udovič 1, Miklavec 6, Grmšek 1, Grbić 1, Cingesar, Nešić 2, Krešić 3, Ćorsović 1.

Sedemmetrovke: 3/4; 1/3.

Izključitve: 6; 10 minut.

Rdeči kartoni: Cingesar 22., Jovičić 60., Poklar 60.


Krka – SLOVENJ GRADEC
25:34 (15:17)

Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško, Majstorović 6 (2), Muhič 1, L. Rašo 5, Vukić 3, Stanojević 2, D. Rašo, Zajc 7 (3), Nikolić, Lavrič, Kukman, Matko, Horvat 1.

Slovenj Gradec: Husejnović, Leben, Marković, Cvetko 4, Milenković 4, Štaleker, Karlaš 1, Levc 7 (5), Kotar 4, Svečko 1, Pikl, Pandev, Saleznik, Lampret 4, Štumpfl 6, Jankovskij 3.

Sedemmetrovke: 5/8; 5/5.

Izključitve: 12; 6 minut.


Finale, sobota ob 17.30:
TRIMO TREBNJE – SLOVENJ GRADEC
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Tekma za tretje mesto, sobota ob 14.30:
KOPER – KRKA