Predsednik Franjo Bobinac zaupa navezi Vid Kavtičnik-Uroš Zorman. Foto: www.alesfevzer.com
Predsednik Franjo Bobinac zaupa navezi Vid Kavtičnik-Uroš Zorman. Foto: www.alesfevzer.com

Kavtičnik je junija 2021 končal bogato športno pot, na kateri je dvakrat osvojil evropski klubski naslov, kot edini slovenski reprezentant pa sodeloval pri obeh največjih uspehih – srebrni kolajni na domačem evropskem prvenstvu leta 2004 in bronasti na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017.

Na klubski sceni je igral za Gorenje Velenje, Kiel in tri francoske klube: Montpellier, Aix in Nimes. Za slovensko izbrano vrsto je odigral 197 tekem in dosegel 543 golov. Dozdajšnji direktor moške reprezentance Uroš Mohorič bo v prihodnje opravljal naloge direktorja obeh slovenskih članskih rokometnih reprezentanc.

Bobinac: V novi vlogi bo izjemen most med športnim in organizacijskim delom
"Vesel sem, da se RZS-ju kot direktor moške članske reprezentance pridružuje Vid Kavtičnik, do nedavnega vrhunski aktivni igralec in svetovljan. Ima izjemne izkušnje iz številnih držav, v katerih je deloval, pozna različne kulture in govori več tujih jezikov. S tem bo v novi vlogi izjemen most med športnim in organizacijskim delom," je dejal predsednik RZS-ja Franjo Bobinac.

"Hkrati bo lahko Uroš Mohorič koordiniral delo vseh reprezentanc, pri čemer je še posebej pomembno, da bo lahko v večjem obsegu pripomogel h kar najboljši organizaciji novembrskega evropskega prvenstva za članice, ki ga bomo gostili tudi v Sloveniji," je še dodal prvi mož domače rokometne zveze.

Kavtičnik se bo predstavil na novinarski konferenci v četrtek. Na njej bo novi selektor Uroš Zorman predstavil strokovni štab in igralce za bližnji tekmi z Italijo v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem in Poljskem 2023.