Jovanka Radičević je skupaj dosegla pet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Jovanka Radičević je skupaj dosegla pet golov. Foto: www.alesfevzer.com

Romunke so imele napad za vodstvo v zadnji minuti tekme, a se je slabe pol minute pred koncem z obrambo izkazala vratarka Krima Barbara Arenhart.

Ljubljančanke so v zadnjih trenutkih izvedle akcijo in žogo poslale na desno krilo Črnogorki Jovanki Radičević, ki je zadela za zmago na veselje 3500 gledalcev v Stožicah.

Ljubljanska ekipa se je Rapidu oddolžila za poraz na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Bukarešti. Na tokratnem dvoboju je bila večji del tekme v zaostanku, v prelomnih trenutkih dvoboja pa se je izvila iz neprijetnega položaja.

Radičević zadela za zmago krimovk v Ligi prvakinj

Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi. V vodstvu so bile gostje iz romunske prestolnice, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola. Krimovke so jim v prvem polčasu kljubovale, na veliki odmor so odšle z najmanjšim možnim zaostankom (11:12).

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega polčasa. V rahli rezultatski prednosti je bila vseskozi mednarodno pisana zasedba iz Romunije, domača pa ji je vztrajno dihala za ovratnik.

Najbolj učinkovita pri Krimu je bila Črnogorka Itana Grbić s šestimi goli, Radičević in Tamara Mavsar sta dosegli po pet zadetkov.

Ljubljančanke se bodo v zadnjih petih tekmah v gosteh pomeril z Vipersom iz Kristiansanda, Ferencvarosem in Esbjergom, doma pa z Ikastom in Lubinom. Obe najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakajo dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.


SKUPINA B, 9. krog:
KRIM MERCATOR – RAPID BUKAREŠTA 25:24 (11:12)

Krim Mercator: Arenhart, Vojnovič, Jurič, Radičević 5 (1), Stanko 1, Mavsar 5 (1), Spreitzer, Dmitrijeva 3, Klemenčič, Varagić, Ngombele, Lazović 2, Brnović 3, Rosiak, Abina, Grbić 6.

Rapid Bukarešta: Ciuca, Sandru, Kapitanović, Gonzales Ortega, Kassoma 2, Lopez Herrero 1, Mogensen 2, Korsos 8 (5), L. Kanor 1, O. Kanor 4, Ostase, Fernandez Fraga, Hernandez Serrador 1, Badea, Janjušević 5, Ilie.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 3 (2), Rapid Bukarešta 6 (5).

Izključitve: Krim Mercator 4, Rapid Bukarešta 2 minuti.


ESBJERG – ZAGLEBIE LUBIN 32:26 (17:16)

IKAST – FERENCVAROS 28:28 (17:16)

METZ - KRISTIANSAND 31:29

Vrstni red: Esbjerg 16, Metz 14, Ikast 11, Krim Mercator 9, Ferencvaros 8, Kristiansand in Rapid po 7, Zaglebie 0.