Pokal se je znašel v pričakovanih rokah. Foto: MMC RTV SLO
Pokal se je znašel v pričakovanih rokah. Foto: MMC RTV SLO

Celjanke so začele bolje in na začetku vodile s 3:1 in 4:2, nato so krimovke prevzele pobudo. Še sredi prvega polčasa so imele napad za izenačenje na 9:9, a nato so krimovke ušle in povedle s 17:10, na odmor so odšle s prednostjo 17:12. V tem delu je Ana Gros za serijske slovenske prvakinje dosegla sedem golov, pri Celjankah pa je izstopala Anika Strnad (4).

Ana Gros je v prvem polčasu dosegla sedem golov, v drugem pa se ni vpisala med strelke. Foto: MMC RTV SLO
Ana Gros je v prvem polčasu dosegla sedem golov, v drugem pa se ni vpisala med strelke. Foto: MMC RTV SLO

Odločila serija 4:0
Na začetku drugega polčasa so se Celjanke še približale na štiri gole zaostanka (18:14), nato so rokometašice v modrem s štirimi zaporednimi goli odšle v neulovljivo prednost.

Stanko: Pokazale, da smo boljše
Rokometašica Krima Tjaša Stanko je na kratko ocenila nastop: "Čestitke naši ekipi za prvo lovoriko v tej sezoni! Vemo, da je celjska zasedba dobra, tekmice so se borile. Mi smo pokazali, da smo boljši."

Marinček: Dobro igrale v prvem polčasu
"V dosedanjem delu sezone smo prikazali odlične igre. Za razliko od predlani, ko nam jo je zagodla epidemija koronavirusa, smo se letos lahko dokazovali tudi na finalnem turnirju. Želeli smo si uvrstitve v finale in to nam je zasluženo uspelo. Proti ekipi, ki se je nedavno uvrstila med najboljših osem v Evropi in ima od nas najmanj 10-krat višji proračun, smo želeli prikazati častno in dostojanstveno igro. Mislim, da nam je zlasti v prvem polčasu to uspelo," pa je ocenila Miša Marinček, trenerka Z'dežele.

Krimu še 27. domači pokal
Krimovke do nove pokalne lovorike

Za krimovke je to 27. pokal. To sezono so velike favoritinje tudi v državnem prvenstvu, čaka pa jih še evropski izziv, saj so se uvrstile v četrtfinale Lige prvakinj.


ROKOMET – POKAL SLOVENIJE (Ž)

SKLEPNI TURNIR, Ormož

FINALE:
Z'DEŽELE – KRIM MERCATOR 21:33 (12:17)
Pišek 6, Strand 5; Krpež Slezak 10, Gros 7, Klemenčič 4.

Sorodna novica Krim in Z'Dežele vse opravila že v prvem polčasu

ZA 3. MESTO:
ZELENE DOLINE ŽALEC – Ptuj 31:28 (13:15)
Cerovak 12, Robida 6; Kolenko 16.

POLFINALE:

Z'DEŽELE – Zelene doline Žalec 40:19 (22:5)

KRIM MERCATOR – Ptuj 34:19 (18:9)