Krim je na petih tekmah zbral sedem točk. Foto: www.alesfevzer.com
Krim je na petih tekmah zbral sedem točk. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so pred 4000 gledalci v Tivoliju še v 45. minuti vodile 19:13, nato pa so sledile črne minute. Norvežanke so polnile mrežo kot za stavo, v vratih je blestela 43-letna Katrine Lunde in v 55. minuti je bil izid 20:23.

Krimovke v Tivoliju izvlekle točko proti evropskim prvakinjam

Krimovkam se je v končnici vendarle uspelo zbrati. Z dvema goloma Jovanke Radićević in enim Alje Varagić so v predzadnji minuti izenačile na 24. Kristiansand je nato zapravil napad, prav tako slovenske prvakinje, ki so storile prekršek pri metu na šestmetrski črti.

Norvežanke so imele zadnji napad za zmago, ki pa se je končal s prekrškom Krima ob izteku igralnega časa. Z zadnjim strelom so zadele okvir vrat in tekma se je končala z delitvijo točk. Tako je Krim prekinil niz devetih porazov proti Kristiansandu.

Pri Ljubljančankah, ki niso mogle računati na Darjo Dmitrijevo, je bila najučinkovitejša Črnogorka Jovanka Radičević s šestimi goli. Brazilska vratarka Barbara Arenhart je zbrala 15 obramb.

Tamara Mavsar je zabila štiri gole. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar je zabila štiri gole. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanke Dragana Adžića so sijajno odprle dvoboj. V peti minuti so po dveh golih Nine Zulić in brazilske vratarke Barbare Arenhart prek celotnega igrišča povedle s 3:0. Prvi gol so prejele sredi šeste minute, ko je zadela Švedinja Jamina Roberts. V nadaljevanju je bila tekma povsem enakovredna, po obojestransko dokaj raztrgani igri pa so gostiteljice znova povezale niti igre in v 15. minuti po drugem golu Arenhart prek celotnega igrišča povedle s 7:3. Tri minute pozneje je črnogorska krožna napadalka v vrstah Krima Tatjana Brnović svoje soigralke popeljala do vodstva 9:4, tako da je gostujoči trener zahteval minuto odmora.

Ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, krimovke so po golu Črnogorke Jovanke Radičević v 23. minuti povedle kar za sedem golov (12:5), na veliki odmor pa so se odpravile z vodstvom šestih (15:9).

Ljubljanska ekipa, ki je v prvem polčasu prejela le devet zadetkov, je na začetku druge polovice tekme močno popustila v obrambi. Ta ni bila več tako granitna in gibljiva, v njej je bilo vse več razpok, kar so izkušene igralke norveške ekipe izkoristile in počasi zmanjševale visok zaostanek.

Krimovke do velike točke proti evropskim prvakinjam, čeprav je kazalo celo na zmago

Trener Adžić ponosen na predstavo
"Ponosen sem na svoje varovanke, saj so po dolgem nizu brez zmage proti Norvežankam tokrat iztržile remi. Doma smo si priborili točko, kar je v skupinskem delu Lige prvakinj zelo pomembno. Vse rokometašice so dale od sebe vse. Hvala tudi vsem navijačem za odlično podporo," je dejal Adžić.

"Videli smo, zakaj so rokometašice Vipersa trikratne zaporedne evropske prvakinje. Naš prvi polčas je bil izjemen, v drugem pa smo si privoščile manjši padec v igri. Enako je bilo proti Ikastu. Ponosna sem na nas, da smo si priborile točko. Ponosna sem na igro, ki jo kažemo, in komaj čakam nadaljevanje tekmovanja," je dodala Tamara Mavsar.


SKUPINA B, 5. krog:

KRIM MERCATOR – KRISTIANSAND 24:24 (15:9)
4000; Radičević 6, Mavsar 4, Varagić, Zulić in Brnović po 3, Arenhart 2, Lazović, Grbić in Rosiak po 1; Vjahireva in Knedlikova po 6, Roberts 4, Hesselberg, Schulze in Naes po 2, Abbingh in
Tchaptchet po 1.

IKAST – ZAGLEBIE LUBIN 41:29
METZ - RAPID BUKAREŠTA 33:22
ESBJERG - FERENCVAROS 27:23

Vrstni red: Ikast 10, Esbjerg 8, Krim Mercator 7, Metz 6, Kristiansand 5, Rapid 3, Ferencvaros 1, Zaglebie 0.