Krimovke bodo igrale zadnjo letošnjo tekmo v Ligi prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke bodo igrale zadnjo letošnjo tekmo v Ligi prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanska ekipa bo na krilih sobotnega remija v Bukarešti naskakovala drugo zmago v tej sezoni. Na prvem skupnem obračunu v Budimpešti je bila madžarski ekipi popolnoma enakovredna do 50. minute, v končnici dvoboja pa je močno popustila in Ferencvaros je prepričljivo slavil z 32:25.

"Na sobotni tekmi ne smemo ponoviti napak iz prve tekme v Budimpešti, naša predstava mora biti stalna in kakovostna vseh šestdeset minut. Moja ekipa se vzpenja iz tekme v tekmo, po krajši odsotnosti pa se vrača tudi Nina Žabjek, izjemno pomemben člen v naši obrambi. Na zadnji tekmi v Bukarešti moje igralke niso bile pod tako velikim psihološkim pritiskom, lahko so zaigrale sproščeno, na sobotni tekmi bo tekmovalni pritisk veliko večji," je pred zadnjo tekmo Lige prvakinj v tem koledarskem letu dejal trener Uroš Bregar.

"Ferencvaros je zelo kakovostna ekipa. Najpomembnejše bo, da ostanemo zbrane in na igrišču v celoti izpolnjujemo trenerska navodila. Borile se bomo vseh šestdeset minut in upam na zmago," je dejala Francozinja v dresu Krima Oceane Sercien Ugolin. "Na prvi tekmi v Budimpešti smo prejele preveč golov iz nasprotnih napadov in polprotinapadov. To moramo preprečiti, prav tako upam, da bo naša igra na celotnem srečanju na visoki ravni," pa je dodala Hrvatica Matea Pletikosić.

V ljubljanski ekipi so na koncu spletne novinarske konference predstavili tudi dobrodelni projekt "Krimove dobre vile". V klubu so združili moči z Botrstvom v športu, združenega dobrodelnega projekta Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste–Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije, celoten izkupiček od prodaje ročno izdelanega plišastega artikla pa bo namenjen za pomoč mladim športnikom iz socialno ogroženih družin.

LIGA PRVAKINJ
SKUPINA A, 9. krog

Sobota ob 16.00:
KRIM MERCATOR – FERENCVAROS

KRISTIANSAND – ROSTOV

Nedelja:
BUKAREŠTA – BIETIGHEIM
ESBJERG – METZ

Vrstni red: Bukarešta in Rostov po 11, Kristiansand 7, Metz in Ferencvaros po 6, Krim 4, Esbjerg 3, Bietigheim 2 točki.