Kapetanka Krima Barbara Lazović se je poleti po osmih letih igranja v tujini vrnila v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetanka Krima Barbara Lazović se je poleti po osmih letih igranja v tujini vrnila v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko so Ljubljančanke prejšnjo nedeljo v 1. krogu po hudem boju poražene zapustile Bukarešto, so morale tokrat priznati premoč še Norvežankam. Krim je v lanski sezoni proti Kristiansandu izgubil kar štirikrat, po dvakrat v skupinskem delu in četrtfinalu.

Slovenske prvakinje so dvoboj dobro začele, povedle s 7:5, nato pa je norveška obramba strnila svoje vrste, kar je omogočilo hiter prehod v napad in z delnim izidom 0:6 so se gostje odlepile. Izjemno razigrana je bila predvsem vratarka Kathrine Lunde, ki je že v prvem polčasu zbrala devet obramb. V končnici uvodnih 30 minut so krimovke na krilih Rusinje Darje Dmitrijeve zaostanek znižale na -2.

V nadaljevanju gostiteljice niso zdržale ritma tekmic. Približale so se še na 12:14, z delnim izidom 1:7 pa so Norvežanke v 42. minuti praktično že odločile tekmo. Menjava domače vratarke Barbare Arenhart z Jovano Risović (prva je v statistiko vpisala osem obramb, druga pa šest) je prinesla vsaj ravnotežje v igri, čeprav so gostje po visokem vodstvu tudi malenkost popustile.

Pri Krimu je bila z osmimi zadetki najučinkovitejša Dmitrijeva, na drugi strani je enako število golov dosegla Čehinja Marketa Jerabkova.

Prihodnji konec tedna Ljubljančanke v 3. krogu čaka gostovanje na Češkem pri ekipi Banik Most.

Kristiansand v drugem polčasu strl Krim v Stožicah

Skupina A, 2. krog:

KRIM MERCATOR – KRISTIANSAND 21:27 (11:13)

550 gledalcev

Krim Mercator: Arenhart, Risović, Radičević 3, Stanko, Pineau 3, Rosiak 3, Abina, Žabjek, Dmitrijeva 8, Klemenčič 1, Ljepoja 2, Varagić, Lazović 1, Kovarova, Rosiak, Marković, Svetik.

Kristiansand: Lunde, Roberts 4, Jerabkova 8, Valle Dahl 3, Knedlikova 3, Vjahireva 5, Andersen 2, Defo 1, Sercien-Ugolin, Waade, Hove, Hesselbord, Debelić 1, Borjesson, Poulsen.

7-metrovke: 5/6; 6/6

Izključitve: 2 min; 2 min


BIETIGHEIM (NEM) – FERENCVAROS 40:20 (18:9)

ODENSE - BANIK MOST (ČEŠ) 41:22 (24:11)

BREST (FRA) - BUKAREŠTA 26:33 (13:17)

Vrstni red: Bietigheim, Kristiansand in Bukarešta po 4, Ferencvaros in Odense po 2, Brest, Krim in Banik Most brez točk.