Ljubljančanke so tako osvojile prvo točko v skupinskem delu Lige prvakinj. Po uvodnem domačem porazu proti norveškemu Kristiansandu konec preteklega tedna v Stožicah so bile v Rostovu na Donu že v izgubljenem položaju.

Maja Svetik je izenačila v zadnji sekundi z golom s približno 30 metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Maja Svetik je izenačila v zadnji sekundi z golom s približno 30 metrov. Foto: www.alesfevzer.com

V končnici tekme so – pri zaostanku 21:23 – uprizorile prvovrsten preobrat. Najprej je Brazilka Samara Da Silva Vieira znižala na 22:23, izenačujoči gol pa je po strelu s svoje polovice igrišča na prazna domača vrata v zadnji sekundi dvoboja postavila Maja Svetik.

Pri slovenski ekipi je bila najučinkovitejša Samara Da Silva Vieira z devetimi goli, Nizozemka Harma van Kreij je prispevala pet zadetkov.

Krimovke v zadnjih sekundah do točke v Rusiji

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Vedeli smo, da bo tekma proti Rostovu res težka. Pripravljali smo se na igro Vjahireve in mislim, da smo opravili kar dobro delo. Po tekmi proti Vipersu smo se dodatno mentalno pripravili na morebitno izenačenje v zadnjih desetih minutah. V zaključku smo imeli nekaj sreče, za točke, kot je današnja proti Rostovu, moraš v športu včasih imeti tudi nekaj sreče."

Samara da Silva Vieira, igralka Krima Mercatorja: "Zelo sem ponosna na svojo ekipo, pred sezono nismo imele veliko prijateljskih tekem in nismo vedele, kako močne smo na igrišču. Danes smo vedele, da se moramo osredotočati na najboljše posameznice, ne le na Vjahirovo. Verjele smo v naš uspeh in tu je rezultat odličnega dela."

Krimovke bodo v prihodnjem krogu v soboto, 16. septembra, gostile danski Esbjerg.

SKUPINA A, 2. krog:

ROSTOV - KRIM MERCATOR
23:23 (12:14)

Rostov-Don: Gabisova, Kalinina, Managarova 4, Sen 5, Vjahireva 10, Lagerquist 1, Bobrovnikova, Makejeva 1, Smirnova, Sobkalo, Taženova, Kozokar 1, Zaadi Deuna, Kuznecova 1, Borščenko.

Krim Mercator: Vojnović, Risović, da Silva Vieira 9, Jurič, Sercien Ugolin 2, Abina, Žabjek, Pletikosić, van Kreij 5, Cerovak, Klemenčič, Ljepoja 4, Kojić 1, Vučko, Gomilar Zickero, Svetik 2.

Sedemmetrovke: 2/2; 4/4

Izključitve: 4 min; 6 min.


METZ - BIETIGHEIM 36:27 (18:8)
ESBJERG - BUKAREŠTA 29:30 (15:17)

Prestavljeno:
KRISTIANSAND - FERENCVAROS