Krimovke so bile spet neustavljive. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so bile spet neustavljive. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Dragan Adžić je pred sezono napovedoval, da je njihov cilj zaključni turnir Lige prvakov v Budimpešti. Dve prepričljivi zmagi na začetku sezone sta potrdili visokoleteče napovedi krimovk.

Ljubljančanke so proti udeležencu zaključnega turnirja v prejšnji sezoni vodile od prve minute naprej. Hitro so si priigrale tri gole naskoka in prednost držale do konca polčasa. V vratih je bila v prvem delu prvega polčasa razpoložena tudi vratarka Barbara Arenhart.

Na začetku drugega dela so se Danke, v vrstah katerih so tudi reprezentantke Norveške, približale na minus ena, a so se gostiteljice kmalu spet odlepile. Nabrale so si šest golov prednosti (27:21), nekaj pozneje celo osem (31:23), in srečanje je bilo odločeno.

Z osmimi goli je bila najučinkovitejša Tamara Mavsar, pet golov je dosegla Jovanka Radičević. Pri Esbjergu je Kristine Breistoel dosegla šest golov.

Vrhunska predstava in zmaga Krimovk proti Esbjergu

"Najbolj me veseli, da je bila moja ekipa osredotočena vseh 60 minut. Zahvala za to gre odlični pripravi na to tekmo. Energija je bila res prava in zato je zmaga še toliko bolj zaslužena," je v izjavi za klub po tekmi dejal Adžić.

"Danes sem se spomnila na evropsko prvenstvo v rokometu za ženske 2022, ko smo igrale v Stožicah in je bila atmosfera res krasna. Upam, da se bo dvorana na prihodnjih domačih tekmah še bolj napolnila. Predvsem pa upam, da bomo nadaljevale takšno igro. To je šele začetek. A pomembno je, da smo zaustavile hitre protinapade tekmic. Temu lahko pripišemo tudi zmago. Osredotočene smo bile nase in od prve do zadnje minute odigrale tako, kot moramo," je dodala najboljša strelka dvoboja Mavsar.

V soboto bo Krim v Stožicah gostil madžarski Ferencvaros.

LIGA PRVAKINJ
SKUPINA B, 2. krog

KRIM MERCATOR - ESBJERG 33:27 (15:12)

Krim Mercator: Arenhart, Vojnovič, Radičević 5 (3), Stanko 3, Pineau 1, Mavsar 8 (2), Spreitzer, Dmitrijeva 4, Klemenčič, Zulić 3, Varagić, Lazović 2, Brnović 2, Rosiak 2, Abina, Grbić 3.

Esbjerg: Kristensen, Milling, Nielsen 3, Moeller 4 (2), Moerk 5, Heindahl 1, Iversen 3, Breistoel 6, M. Jacobsen 1, Solberg-Isaksen 3, Petersen 1, J. Jacobsen.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 7 (5); Esbjerg 3 (2).
Izključitve: Krim Mercator 2; Esbjerg 4 minute.

METZ - IKAST 36:39

RAPID BUKAREŠTA - ZAGLEBIE LUBIN 26:25

KRISTIANSAND - FERENCVAROS 37:26

Vrstni red: Krim Mercator in Ikast po 4, Metz, Kristiansand, Rapid in Esbjerg po 2 točki ...