Stavnice za nedeljsko tekmo v vlogo rahlih favoritinj postavljajo Ljubljančanke. Foto: www.alesfevzer.com
Stavnice za nedeljsko tekmo v vlogo rahlih favoritinj postavljajo Ljubljančanke. Foto: www.alesfevzer.com

Rapid je novinec v Ligi prvakinj, a je v skupini B zbral osem točk več kot Krim in je bil četrti. Nekaj časa je kazalo, da bi lahko celo končal na enem od prvih dveh mest, ki sta neposredno vodili v četrtfinale. Doma so Romunke oddale zgolj točko, na gostovanjih pa so izgubile tri od sedmih tekem. Pred kratkim so zamenjale trenerja, po novem jih vodi Danec Kim Rasmussen, ki je leta 2016 do evropskega naslova pripeljal mestnega tekmeca CSM Bukarešto.

Trener Dragan Adžić je povedal, da se v ljubljanskem taboru pripravljajo na vse možne različice. Poudarjajo, da bo ključna obramba in vračanje vanjo, saj je Rapid zelo napadalna in učinkovita ekipa, ki je tudi najboljšim tekmecem v skupini – Metzu, Györu in Esbjergu – dajala po 30 golov in več.

"Rapid je vrhunska ekipa. Ne glede na to, da je to njegova prva sezona v Ligi prvakinj, ima vrhunske posameznice z glavnimi vlogami v najboljših reprezentancah na svetu. Je zelo napadalno naravnana, v povprečju je dala več kot 32 golov najboljšim ekipam, ki so bile lani na zaključnem turnirju, tudi točke je osvajala proti njim, tako da bo ključna obramba in vračanje vanjo. Tako jih lahko ustavimo," je dejala Tjaša Stanko.

Dodala je, da so na prejšnji tekmi proti drugi bukareški ekipi dobile potrditev, da se lahko merijo z vsemi. "Zagotovo nam je to vlilo neko samozavest, ki jo bomo potrebovale in tudi izkoristile," je optimistična Stanko. Po približno pettedenskem premoru, kar zadeva Ligo prvakinj, so se krimovke spočile in dobro pripravile. "Lahko rečem, da smo res dobro pripravljene," je še potrdila.

Krim ima med najboljšimi strelkami v dosedanjem delu lige prvakinj pri vrhu lestvice Jovanko Radićević (79 golov) in Darjo Dmitrijevo (76), slednja je s 65 asistencami tretja med podajalkami, toda čeprav pri Rapidu ni tako izrazite strelke, je Adžić poudaril, da je na vseh položajih zelo učinkovita v napadu.

V primeru preboja v četrtfinale se bo Krim pomeril z znancem iz skupine, branilcem naslova Kristiansandom. Sklepni turnir četverice bo 3. in 4. junija v Budimpešti.


OSMINA FINALA, prve tekme

Nedelja ob 14.00:
KRIM MERCATOR – RAPID BUKAREŠTA

STORHAMAR – ODENSE
BUDUĆNOST – FERENCVAROS
BREST – ESBJERG

Povratne tekme bodo 25. in 26. marca.