Izbranci srbskega strokovnjaka na klopi Krke Mirka Skoka so z odliko opravili nalogo v osmini finala. Temelje za napredovanje med osem v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini so postavili že pred tednom dni, ko so v Tuzli zmagali za štiri gole, četrtfinalno vozovnico pa so potrdili na povratnem dvoboju.

Dolenjci so od prve do zadnje minute nadzorovali tekmece iz BiH-a. V prvi polovici tekme so si dvakrat priigrali šest golov prednosti (10:4 in 12:6). V nadaljevanju je bilo tudi nekaj padcev v njihovi igri, četrtfinalnega napredovanja pa nikoli niso postavili pod vprašaj.

V novomeški ekipi sta bila najučinkovitejša Marko Majstorović z devetimi in Luka Mihič s šestimi goli.

Novomeški rokometaši so bili v uvodnem krogu evropskega pokala prosti, v drugem so izločili estonski Viljandi s skupnim izidom 65:48, v tretjem pa belgijski Vise z 68:58.

Poleg Krke so se v četrtfinale uvrstili še romunska Steaua in Baia Mare, madžarski Ferencvaros, islandski Valur, avstrijski Bregenz ter slovaški Prešov.


Osmina finala, povratna tekma:
KRKA - Sloboda Tuzla
29:26 (14:11)

Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec, Majstorović 9 (4), Muhič 6, L. Rašo, Vukić 2, Stanojević 2, D. Rašo 3, Zajc, Nikolić 3, Lavrič, Kukman 3, Matko, Horvat 1.

Sloboda: Demirović, Andjelić, Dragičević 2, Suhonjić 1, Vuković, Misetić 4, Lukić, Knežević 2, R. Čajić 1, Buljina 2, Pavlak, Kurteš 5, Milkunić 3 (2), Gabrieri 4 (2), Skopljak, Grubić 2.

Sedemmetrovke: Krka 4/5; Sloboda 4/4.

Izključitve: Krka 4, Sloboda 4 minute.


Prva tekma:
SLOBODA TUZLA - KRKA
15:19 (6:9)
Milkunić 3; Nikolić 5, Avsec, Mojstrović in Horvat po 3.