Trebanjci gostijo zaključni turnir in so tudi nesporni favoriti tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com
Trebanjci gostijo zaključni turnir in so tudi nesporni favoriti tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi polfinale in finale boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju. Prvi polfinale bo v petek ob 17.30, drugi ob 20.00, finale pa v soboto ob 17.30. Glavni favoriti so gostitelji, ki vodijo v državnem prvenstvu, zdaj pa so celo v boju za dvojno krono.

"Ta konec tedna nas čaka že težko pričakovan zaključni turnir pokala, na katerega se dobro pripravljamo tako igralci kot tudi vsi prisotni v klubu. V polfinalu bo naš prvi tekmec Koper, ki je v drugem delu državnega prvenstva v zelo dobri formi, s čimer je pokazal, da gre za kakovostno ekipo. Verjamem, da bomo mi pokazali maksimalno borbenost in osredotočenost na zmago. Ob tej priložnosti vabim vse navijače in podpornike kluba, da se nam pridružijo na prvi tekmi zaključnega turnirja in nam pomagajo do prve zmage," je dejal rokometaš Trima David Didović.

V Kopru so se že veselili treh pokalnih lovorik, vendar jih je osvojil nekdanji klub, leta 2013 pa je na Obali nastal novi, ki zdaj lovi prvi naslov. "Pred nami je eden izmed vrhuncev sezone. Čeprav v polfinalu igramo proti favoritom tekmovanja, sami na zaključni turnir ne gremo z belo zastavo. Vemo, česa smo sposobni, saj smo to že pokazali v drugem delu sezone, zato bi radi nadaljevali dobre predstave. V polfinalu nas čaka izjemno pomembna in zelo težka tekma. Čeprav so gostitelji turnirja favoriti, verjamemo, da imamo tudi mi priložnost, da jih premagamo. Nanje se pripravljamo in analiziramo njihove pomanjkljivosti. Gre za zelo dobro ekipo z odličnimi posamezniki. Glede na to, da se bo igralo pred polno dvorano, se obeta pravi rokometni praznik," je dodal igralec Kopra Tine Poklar.

Trimo velik favorit na zaključnem turnirju Pokala Slovenije

Krka je v četrtfinalu poskrbela za veliko presenečenje, ko je izločila Celjane, lanske pokalne prvake, ki imajo v svoji vitrini rekordnih 22 naslovov. "Takoj po koncu domače tekme v evropskem pokalu smo se intenzivno začeli pripravljati na tekmo v polfinalu pokalu. Menim, da bodo na obračunu odločale malenkosti, saj ekipa iz Slovenj Gradca velja za zahtevnega tekmeca. Želim, da se na zaključnem turnirju prikažemo v najboljši možni luči in da nas to pripelje do čim boljšega rezultata," je povedal Krkin Klemen Matko.

Ovira Novomeščanov, ki so v državnem prvenstvu četrti, so Slovenjgradčani, ki so na lestvici štiri mesta nižje. "Zaključni turnir je vsekakor nagrada tako za klub kot tudi za igralce. V polfinalu nas čaka Krka, ki je na tem dvoboju vsekakor favoritinja. V tej sezoni je svojo moč pokazala tudi v evropskih tekmovanjih. Mi glede na stanje v ekipi na turnirju nimamo česa izgubiti, lahko pa skupaj z igralci obljubimo borbenost na obeh tekmah. Vesel sem, da so v Slovenj Gradcu znova začutili rokometno vzdušje, in upam, da nas tudi v Trebnjem podpre čim večje število navijačev. Mislim, da se nam obeta zanimiv rokometni konec tedna in pravi spektakel," je pristavil Žiga Lesjak, trener Slovenj Gradca.


ZAKLJUČNI TURNIR, Trebnje

Polfinale, petek ob 17.30:
TRIMO TREBNJE – KOPER

Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 20.00:
KRKA – SLOVENJ GRADEC

Finale, sobota, 6. 4., ob 17.30

Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Tekma za tretje mesto, sobota ob 14.30