Krimovke bodo ne glede na izid tekme zadnjega kroga proti Kristiansandu končale na sedmem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke bodo ne glede na izid tekme zadnjega kroga proti Kristiansandu končale na sedmem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

Precej več težav je bilo z neodigranimi tekmami pri dekletih. EHF je odločil, da bodo neodigrane tekme v Ligi prvakinj in Evropski ligi za ženske registrirali z izidi 10:0.

Med tekmami, ki jih je zveza danes registrirala z izidom 10:0 in z dvema točkama za zmagovalke, je tudi ena slovenskih prvakinj. Obračun Krim Mercator – Esbjerg so tako za zeleno mizo dobile Danke. Za ta korak so se odločili, ker ne bi mogli pravočasno izvesti vseh neodigranih ali prestavljenih tekem.

Težko delo za Krim in Celje
Krimovke bodo tako redni del končale na sedmem mestu, v osmini finala pa jih čaka zares zahtevna naloga, saj je na drugem mestu v skupini B Györi. Izjemna madžarska ekipa bo v zadnjem krogu v soboto gostila moskovski CSKA. Če bo Györi dobil tekmo, se bo Krim v osmini finala pomeril s CSKA-jem.

Celjani bodo zasedli 6. ali 7. mesto, v skupini A pa vodita Kielce in Flensburg, tretji bo zelo verjetno PSG, ki je odigral šele polovico tekem.

V pojasnilu na spletni strani zveze so zapisali, da so se, ker se bliža vrhunec sezone in zmanjkuje časa za iskanje rezervnih terminov, odločili za to možnost, ki naj bi na najbolj pošten način omogočila dokončanje tekmovanj. Podlago za registriranje izidov ima EHF v odločitvi izvršnega odbora zveze iz lanskega decembra, ki je takrat že predvidel možnost takšne odločitve.

V moški konkurenci (Liga prvakov in Evropska liga) pa za zdaj takšne odločitve še niso sprejeli, pri EHF-u še upajo, da bodo lahko pravočasno izvedli vse manjkajoče obračune.

"Sezona 2020/21 se kaže kot izzivov polna sezona. Pogoji in razmere za izvedbo tekem se nenehno spreminjajo, mi pa si prizadevamo, da bi med vsemi možnostmi našli najboljšo in odigrali kar največ tekem. Zdaj bomo ekipam ponudili možnost, da se pomerijo v osmini finala, potem bo sledil običajen četrtfinale," je današnje odločitve pojasnil predsednik zveze EHF Michael Wiederer.

Liga prvakinj, skupina A, po 13. krogih: Metz 18, Bukarešta in Rostov po 17, Ferencvaros 16, Kristiansand 14, Esbjerg 10, Krim 7, Bietigheim 3 točke.