Hrvaški reprezentant Josip Šarac je bil z desetimi goli najboljši strelec Celjanov. Foto: www.alesfevzer.com
Hrvaški reprezentant Josip Šarac je bil z desetimi goli najboljši strelec Celjanov. Foto: www.alesfevzer.com

Pivovarji so s tretjo zmago v sezoni na šestem mestu skupine B prehiteli Nantes (6:4 točke), ki pa ima dve tekmi manj. Celjski trener Tomaž Ocvirk tokrat ni mogel računati na poškodovane Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljuna.

Celjani še upajo na izločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani še upajo na izločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani polčas dobili s 14:12
Začetek obračuna v Zlatorogu je postregel z raztrgano igro na obeh straneh. Celjani so sicer povedli s 3:1, a so jih Zagrebčani hitro ujeli. Tudi nadaljevanje je postreglo z izenačeno igro "gol za gol". V 22. minuti je Matic Grošelj zadel za 9:7, malo kasneje pa Kristjan Horžen v protinapadu za 10:7. A v 22. minuti je bil pri pivovarjih izključen Vid Poteko, ki je preveč grobo ustavil Mateja Hrstića. Kljub temu so varovanci Tomaža Ocvirka do odmora ohranili prednost (14:12).

Zagreb v 52. minuti izenačil na 26:26
Celjani so odlično odprli drugi polčas. Razpoloženi Šarac je s svojim šestim golom zabil za 17:13, tako da je moral gostujoči trener Vlado Šola že po nekaj minutah vzeti minuto odmora. Ni pomagala, saj je prednost pivovarjev malo pozneje narasla na 23:18. A nato so sledile črne minute. Zagrebčani so se namreč po seriji zapravljenih napadov Celjanov, ki so zgrešili tudi dve sedemmetrovki, v 51. minuti približali na -1 (26:25), malo kasneje pa je Hrstić izenačil (26:26).

Krožni napadalec Celja Kristjan Horžen je dosegel zmagoviti gol. Foto: www.alesfevzer.com
Krožni napadalec Celja Kristjan Horžen je dosegel zmagoviti gol. Foto: www.alesfevzer.com

Horžen dosegel odločilni gol, Burić zapravil izenačenje
Celjski mrk v napadu je s svojim desetim golom prekinil Šarac. In ko je zadel še Tilen Kodrin, so domači spet malo lažje dihali (28:26). A kaj, ko je Zagreb pet minut pred koncem izenačil. Sledila je dramatična končnica. Kristjan Horžen je dve minuti pred koncem zadel za 29:28. V zadnji minuti so Zagrebčani zapravili dva napada, drugega le nekaj sekund pred koncem iz zelo ugodnega položaja Senjamin Burić. Celjanom je lahko odleglo ...

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Čestitke Zagrebu za zelo korektno tekmo. Vedeli smo, da ta ne bo podobna zagrebški in da bo zelo težka. Naša obramba je bila v prvem polčasu na visoki ravni in v napadu smo zadevali vse, kar smo morali. V drugem polčasu smo odlično začeli, zadevali, nato pa zgrešili veliko čistih priložnosti, njihov vratar pa je bil na zelo visoki ravni. Zagreb se je uspel približati, izenačil, a ponosen sem na fante, da so zdržali pritisk, odbili napad, na koncu pa smo tudi z malce več sreče dosegli to pomembno zmago."

Tilen Kodrin je bil s petimi goli drugi strelec Celja. Na drugi strani je Matej Ašanin v vratih Zagreba zbral devet obramb. Foto: www.alesfevzer.com
Tilen Kodrin je bil s petimi goli drugi strelec Celja. Na drugi strani je Matej Ašanin v vratih Zagreba zbral devet obramb. Foto: www.alesfevzer.com

David Razgor: "Zagrebu čestitke za odlično tekmo, na kateri smo praktično ves čas vodili mi. Igrali smo dobro, vendar zgrešili preveč čistih priložnosti. V drugem polčasu so imeli vratarja na zelo visoki ravni, po našem vodstvu za pet pa so prišli do izenačenja. In v takšnih trenutkih ni lahko zadržati naleta, nam pa je to uspelo."

V četrtek doma proti Veszpremu
Slovenski prvaki pa veliko časa za proslavljanje ne bodo imeli, saj bodo že v četrtek v Zlatorogu gostili od Zagrebčanov precej močnejši Veszprem. Nato pa do konca skupinskega dela sledijo še obračuni s Kielom, Barcelono in Aalborgom.

ROKOMET (M)

LIGA PRVAKOV

Celjani dobili dramatično tekmo z Zagrebom

SKUPINA B, 10. krog

CELJE PIVOVARNA LAŠKO – ZAGREB 29:28 (14:12)

Celje Pivovarna Laško: Vujović, Cvetko, Mazej, Dragašević, Razgor 2, Marguč 1, Šarac 10, Grošelj 3, Poteko, Kodrin 5, Horžen 4, Mlakar 2, Leban 2, Novak, Načinović, Gaberšek.

Zagreb: Jandrić, Ašanin, Šipić, Vistorop 4, Mrakovčić 1, Mandić, Klarica 4, Burić 4, Obradović 3, Kraljević, Laljek 1, Matanović 4, Ravnić, Hrstić 6, Leimeter, Grahovac 1.

Sedemmetrovke: 1/3;

Izključitve: 12 min; 10 min

BARCELONA - VESZPREM 37:30 (15:15)
Dolenec 3; Blagotinšek 1.

16. februarja:

KIEL – AALBORG

Odigrano decembra:

NANTES – MOTOR 31:32

11. KROG, sreda:
NANTES – AALBORG

Četrtek ob 20.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – VESZPREM

ZAGREB – BARCELONA

Preloženo:

MOTOR ZAPOROŽJE – KIEL

Vrstni red: Barcelona 20, Veszprem 13, Zaporožje 12, Aalborg 10, Kiel 9, Celje 6, Nantes 4, Zagreb brez točk.