Naslednje nasprotnice Krima, rokometašice Podravke Vegete, so se v Ligo prvakinj prebile prek kvalifikacij. Nato so na gostovanju pri Thüringerju osvojile obe točki, Györu pa so morale pričakovano priznati premoč. Foto: BoBo
Naslednje nasprotnice Krima, rokometašice Podravke Vegete, so se v Ligo prvakinj prebile prek kvalifikacij. Nato so na gostovanju pri Thüringerju osvojile obe točki, Györu pa so morale pričakovano priznati premoč. Foto: BoBo

Ljubljančanke so na uvodnih tekmah skupinskega dela dosegle pričakovan izkupiček. Na gostovanju pri velikih favoritinjah iz Györa na Madžarskem so ostale praznih rok, na prvi domači tekmi pa ukanile tekmice iz Erfurta v Nemčiji. V soboto ob 18.00 jih čaka nov izziv.

Krimovke so v preteklosti odigrale številne dvoboje z zasedbo iz Koprivnice, ki jo od letošnjega poletja vodi nekdanji odlični hrvaški reprezentant Zlatko Saračević. Na Hrvaškem si obeta najboljši mogoči scenarij, v primeru polnega izkupička bi tudi naredila velik korak k izpolnitvi primarnega cilja – preboj v drugi del. Tik pred dvobojem je zbolel prvi mož stroke Uroš Bregar, v njegovi odsotnosti so načrte za sobotni dvoboj na novinarski konferenci v Stožicah predstavile njegova pomočnica in prva trenerka vratark Branka Jovanović ter igralki Miša Marinček in Tjaša Stanko.

Predvsem osredotočiti se na svojo igro
"Zadovoljna sem, da smo v preteklem krogu pred domačim občinstvom prikazali tako dobro igro, saj smo bile zaradi pomembnosti tekme pod velikim pritiskom. Pred tekmo z Nemkami smo napovedovale, da se mora naša kakovostna krivulja obrniti navzgor, kar se je tudi uresničilo. V Koprivnici se moramo predvsem osredotočiti na svojo igro in skušati ponoviti našo zadnjo predstavo. Obramba je bila borbena in požrtvovalna, prepričana sem, da nam bo v tem primeru stekla tudi igra v napadu. V tem tednu nismo vadile v polni postavi, upam, da bomo na Hrvaškem nastopile z vsemi igralkami," je dejala Marinčkova.

V ljubljanskem taboru so na zadnjih treningih zaradi lažjih poškodb manjkale Polona Barić, Nina Zulić in Aneja Beganović, Tjaša Stanko pa je pred petkovim odhodom v Koprivnico – tam bo krimovke spodbujalo tudi 50 najzvestejših privržencev – dejala: "Navkljub odsotnosti nekaterih igralk na zadnjih treningih smo se dobro pripravile na naše naslednje tekmice. Prepričana sem, da bodo vse naše odsotne igralke stisnile zobe in zaigrale v Koprivnici, vsi skupaj pa prikazali pravi obraz v vseh elementih naše igre."

SKUPINA C, 3. krog, sobota ob 18.00:
PODRAVKA VEGETA - KRIM MERCATOR

Nedelja ob 14.00:
THÜRINGER - GYÖR

Vrstni red: Györ 4, Podravka in Krim 2, Thüringer 0 točk.