Tamara Mavsar je bila s sedmimi goli prva strelka Krima. Foto: BoBo
Tamara Mavsar je bila s sedmimi goli prva strelka Krima. Foto: BoBo
Krim Mercator
Rajanje krimovk po zmagi nad Nemkami. Foto: BoBo
Rokometašice Krima se veselijo prve zmage

Izbranke Uroša Bregarja so porazno odprle tekmo in po dobrih štirih minutah igre zaostale z 0:4, uvodno zadrego domačih igralk je prekinila Tamara Mavsar, ki je v izteku pete minute po uspešno izvedeni sedemmetrovki dosegla prvi gol za krimovke.

Gostiteljice so do 27. minute vseskozi zaostajale od enega do treh golov, po zadetku Tjaše Stanko pa so se prvič na dvoboju približale na gol zaostanka (9:10).

Ko je že kazalo, da so Ljubljančanke ujele pravi ritem v prvem polčasu – čeprav so se med strelke vpisale le štiri igralke (Mavsar in Stanko po štiri gole, po enega sta dosegli Aneja Beganović in Sara Ristovska) –, pa je prišlo do vnovičnega padca v njihovi igri. V končnici prvega polčasa so jim tekmice iz Erfurta znova ušle na tri gole (9:12).

Krimovke izenačile na 13:13
Slovenske prvakinje so drugo polovico tekme začele s primanjkljajem dveh golov (10:12). Po dobrih štirih minutah so po golu Mavsarjeve s sedemmetrovke prvič izenačile na 13:13, a se s tem niso zadovoljile, tri minute pozneje je Nina Zulić svoje soigralke popeljala tudi do prvega vodstva na tekmi (15:14).

Krim z raznovrstno igro zlomil Nemke
Od tedaj naprej ni bilo več vrnitve nazaj. Krimovke so z veliko raznovrstnejšo igro in večjim naborom igralk postopoma lomile odpor nemških prvakinj. V 49. minuti so povedle za tri gole (20:17), štiri minute pozneje pa so že podvojile svojo prednost (24:18) in povsem jasno je bilo, da bosta točki ostali v Ljubljani. V slovenski ekipi je bila najučinkovitejša Tamara Mavsar s sedmimi goli, Tjaša Stanko je dosegla šest zadetkov.


Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Zelo sem zadovoljen z našo igro v drugem polčasu. Tej prvini posvečamo veliko pozornosti, čeravno se na naši prvi tekmi v Györu to ni opazilo. Moje varovanke so v drugem polčasu igrale izjemno obrambo in prejele vsega osem golov, kapo dol za ta rezultat."

Tamara Mavsar: "Začele smo nervozno in takoj zaostale za štiri gole, a naše trdo delo in podrobna analiza tekmic se je obrestovala. Končna razlika sedmih golov je povsem zaslužena. Močno smo si želele zmage, ob tem tudi iskrena zahvala našim privržencem za izjemno spodbudo med tekmo."

LIGA PRVAKINJ

SKUPINA C, 2. krog

KRIM MERCATOR – THÜRINGER
27:20 (10:12)

Krim Mercator: Marinček 1, Vojnović, Ristovska 4, Krsnik 1, Barič, Beganović 1, Stanko 6, Zulić 3, Ljepoja, Tsakalou, Vučko, Žabjek, Amon 1, Perederij, Mavsar 7, Koren 3.

Thüringer: Krause 1, Zimmerman, Lang, Sazdovska 1, Mazzucco, Schmelzer 2, Triscsuk 3, Giegerich, Stolle 1, Luzumova 6, Bölk 2, Grossmann, Jakubisova 3, Huber 1.

Sedemmetrovke: 9/9; 4/4

Izključitve: 10 min; 12 min



PODRAVKA VEGETA – GYÖR
27:33 (12:16)

Vrstni red: Györ 4, Podravka in Krim 2, Thüringer 0 točk.


POKAL EHF (M)

KVALIFIKACIJE, 2. krog

SELFOSS (ISL) - RIKO RIBNICA 27:30
32:26 (15:10)
Egan 8, Sverisson 6; Setnikar 7, Lešek, Tomšič in Vujačić 3, Horvat, Strmljan, Knavs in Pucelj 2, B. Nosan, Košmrlj 1.
Sedemmetrovke: 4/5; 6/77
Izključitve: 14 min; 4 min

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Rokometašice Krima se veselijo prve zmage