Gal Marguč ni odpotoval v Ukrajino, ker je bil pozitiven na novi koronavirus. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Marguč ni odpotoval v Ukrajino, ker je bil pozitiven na novi koronavirus. Foto: www.alesfevzer.com

Motor ima na šestem mestu v skupini štiri točke, s čimer ima tako kot francoski Nantes dve točki naskoka pred slovenskimi prvaki, ki so na sedmem mestu, a z dvema odigranima tekmama več.

Cilj je jasen – zmaga. Foto: www.alesfevzer.com
Cilj je jasen – zmaga. Foto: www.alesfevzer.com

Izpolnjevati je treba naloge
"Biti moramo odločni, zunanji igralci si morajo upati in streljati več od daleč, predvsem pa igro s treninga, kjer delujemo zelo dobro, prenesti na igrišče, kar pa je seveda izziv, saj je tam pritisk večji. V vsakem primeru moramo igrati na zmago in razmišljati le o tem, kako izpolnjevati naloge, da pridemo do nje," je trener Tomaž Ocvirk misli strnil za klubsko spletno stran.

Manjkalo bo kar nekaj igralcev
V Zaporožju ne bo mogel računati na Gala Marguča, ki je bil v petek pozitiven na novi koronavirus in je ostal doma. Po poškodbi na treningu ne bo niti Vida Poteka, medtem ko sta vprašljiva za nastop Patrik Leban in Tim Cokan, ki bi moral zamenjati Marguča na krilnem položaju.

Sorodna novica Celjani v Zlatorogu klonili pred Nantesom

Poteko zdaj poškodovan
"Imamo nekaj smole. Marguča ni in Cokan, ki bi dobil priložnost, si je zvil gleženj in bomo videli, koliko bo pripravljen za igro. Poteko se je vrnil po koroni, močno si je želel igre, v tej želji pa se mu je obnovila poškodba, ki jo je že imel, in gotovo ne bo igral. Leban je zbolel, a – kot kaže – gre na srečo le za sezonsko bolezen in ne korono, saj je bil njegov test negativen, enako kot pri vseh preostalih v ekipi, kar nas vseeno navdaja z optimizmom," je zdravstveno stanje opisal prvi mož celjske stroke.

Letos odlični le v Zagrebu
"Glede same tekme ni veliko filozofije. V Ukrajino gremo po zmago, za kar bo treba prikazati našo najboljšo igro. V tej sezoni nam je to uspelo le v Zagrebu, kjer pa smo dobili potrditev, da zmoremo. Imamo veliko rezerv tako v obrambi kot tudi napadu. Gremo po zmago in verjamem, da se bomo tokrat mi veselili v njihovi dvorani, kot so se oni tukaj," tekmo pričakuje vratar Miljan Vujović.

Vrstni red: Barcelona 14, Veszprem 11, Aalborg 10, Kiel 7, Nantes in Motor Zaporožje po 4, Celje PL 2, Zagreb 0.