Blaž Janc je iz šestih strelov dosegel štiri gole, od tega tri zapored za povečanje prednosti na 14:8. Foto: EPA
Blaž Janc je iz šestih strelov dosegel štiri gole, od tega tri zapored za povečanje prednosti na 14:8. Foto: EPA

Barcelona bo že sedemnajstič igrala v finalu Lige prvakov, ki so jo do zdaj osvojili enajstkrat.

Katalonci so si na krilih razpoloženega vratarja Emila Nielsena (14 obramb ob 31 strelih) že v prvem polčasu priigrali občutno prednost šestih golov. V drugem delu se je Kiel lahko približal le na -5, na koncu pa je Barca slavila kar za 12 golov.

Pri Barceloni sta igrala oba Slovenca. Blaž Janc je imel občutnejšo vlogo in dosegel štiri gole. Domen Makuc je priložnost dobil v zadnjih osmih minutah in se enkrat vpisal med strelce. Najboljši strelec zmagovitega moštva je bil Melvyn Richardson s petimi goli, pri potolčenem Kielu pa je štiri dosegel Domagoj Duvnjak.

Aleks Vlah je izkoristil le enega od štirih strelov, v 13. minuti je izenačil na 6:6. Foto: EPA
Aleks Vlah je izkoristil le enega od štirih strelov, v 13. minuti je izenačil na 6:6. Foto: EPA

Prvi polfinale je pripadel Aalborgu, ki je v tesni končnici premagal Magdeburg. Danska zasedba se je drugič v zgodovini uvrstila v finale, v sezoni 2020/21 je izgubila finala ravno proti Barceloni.

Vse do zadnjih minut si nobena od ekip ni priigrala več kot gola prednosti. Vseskozi pa so bili ob koncu v ospredju Danci, ki so nekoliko presenetljivo premagali po ligaškem delu najboljšo zasedbo tekmovanja. Pri Aalborgu je Aleks Vlah dosegel en gol iz štirih poskusov, z osmimi zadetki pa je prednjačil Mads Hoxer Hangaard. Pri poraženem Magdeburgu je kar deset golov dosegel Omar Ingi Magnusson.

Finale bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri, tekma za tretje mesto pa tri ure prej. Lanxess arena v Kölnu bo sicer po podaljšanju pogodbe zaključni turnir Lige prvakov gostila do vključno leta 2029.

Vlah, Makuc in Janc se bodo srečali v finalu Lige prvakov

ZAKLJUČNI TURNIR, Köln, Polfinale:
Magdeburg - AALBORG
26:28 (11:11)
Vlah 1 gol za Aalborg.

BARCELONA - Kiel
30:18 (15:9)
Janc 4 in Makuc 1 za Barcelono.


Finale, nedelja ob 18.00:
AALBORG - BARCELONA

Tekma za 3. mesto, nedelja ob 15.00:
MAGDEBURG - KIEL