Parižani lovijo prvo zmago v Ligi prvakov. Foto: EPA
Parižani lovijo prvo zmago v Ligi prvakov. Foto: EPA

Evropska rokometna zveza je zaradi pandemije novega koronavirusa in številnih neodigranih tekem v skupinskem delu sredi sezone spremenila tekmovalni sistem in nastop v izločilnih bojih namesto predvidenih šest ekip iz vsake skupine omogočila prav vsem udeležencem Lige prvakov.

Edini zmagi sta že stari
Celjani so bili sedmi v skupini B, kar jim prinaša francoskega velikana, ki kljub visokemu proračunu še vedno ni izpolnil svojega poslanstva in osvojil najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Kluba sta do zdaj desetkrat igrala med seboj, Celjani pa so edini zmagi dosegli v letih 1996 in 1997, od leta 2015 pa so bili osemkrat zaporedoma poraženi.

Sorodna novica Zvezdniki PSG-ja celjska ovira v osmini finala

Velik igralski bazen
Pri Parižanih bo zaradi poškodbe manjkal Nikola Karabatić. Ne glede na to pa ima španski strateg na klopi PSG Raul Gonzales na voljo številne izjemne posameznike, kot sta Danca Mikkel Hansen in Henrik Toft Hansen, Latvijec Dainis Krištopans, Španca Viran Morros in Ferran Sole ter Poljak Kamil Syprzak, tu so še številni Francozi Vincent Gerard, Luka Karabatić, Nedim Remili ...

Čas za mlajše igralce
"Nastop v osmini finala je nekakšna nagrada za lansko sezono, ko smo se uvrstili v četrtfinale, a zaradi pandemije novega koronavirusa nato nismo igrali dveh tekem proti poljskemu prvaku. Na bližnjih izločilnih tekmah ne bomo nastopili v polni postavi, odgovornost bodo zato morali prevzeti drugi naši mladi in neizkušeni igralci, ki so med sezono pokazali napredek in dokazali, da lahko nanje resno računamo," je na spletni novinarski konferenci dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

Pariz igra disciplinirano
"V igri za našega tekmeca v osmini finala so bili trije kandidati, dobili pa smo najtežjega. Parižani na začetku sezone niso bili v najboljši formi, po decembrskem zaključnem turnirju v Kölnu, kjer so osvojili tretje mesto, pa igrajo veliko boljše. Imeli smo dovolj časa, da temeljito analiziramo igro PSG-ja, ki ga že tako ali tako zelo dobro poznamo. Parižani igrajo disciplinirano, trdno v obrambi, imajo številne izjemne posameznike. Gre za močno ekipo, a mi se ne bomo predali, naredili bomo vse, da zmagamo v Celju," je dodal Ocvirk, ki je tik pred četrtkovo tekmo ostal brez krožnega napadalca in specialista za obrambne naloge Vida Poteka. Ta se je poškodoval in bo manjkal na prvi tekmi proti PSG.

Pustiti srce na igrišču
"Lepo je biti del ekipe, ki nastopa v ligi prvakov, še lepše pa je nastopiti na izločilnih tekmah. Za vse nas je to velika nagrada in potrditev, da dobro delamo. PSG je ena najbogatejših ekip na svetu, ima izjemno kakovostne in izkušene igralce. Na obeh tekmah moramo pustiti srce na igrišču in pokazati vse dobre lastnosti," je dodal Žiga Mlakar, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo s svojim matičnim klubom.


OSMINA FINALA, prve tekme, sreda ob 18.45:
ELVERUM - BARCELONA
MOTOR ZAPOROŽJE - MEŠKOV BREST
PICK SZEGED - KIEL

Ob 20.45:
NANTES - VIVE KIELCE

Četrtek ob 18.45:
ZAGREB - FLENSBURG
VARDAR - VESZPREM

Ob 20.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PSG
Povratna tekma bo 8. aprila.

Ob 21.45:
PORTO - AALBORG