Naslov državnega prvaka je v pretekli sezoni osvojilo Gorenje Velenje, ki je v ogorčenem boju bilo bolj konstantno kot Trimo Trebnje. Foto: www.alesfevzer.com
Naslov državnega prvaka je v pretekli sezoni osvojilo Gorenje Velenje, ki je v ogorčenem boju bilo bolj konstantno kot Trimo Trebnje. Foto: www.alesfevzer.com

V uvodnem krogu bo novi državni prvak Gorenje Velenje gostoval v Škofji Loki. podprvake iz zasedbe Trima Trebnjega čaka dolenjski derbi pri Svišu Ivančni Gorici, tretjeuvrščeno moštvo zadnje sezone, Celje Pivovarna Laško pa bo v dvorani Zlatorog pričakalo Jeruzalem Ormož.

Nova sezona v Ligi NLB prinaša nov sistem, kjer bo namesto 14 zdaj tekmovalo 12 klubov. Sezona 2024/25 prinaša prenovljen, pestrejši in še zanimivejši sistem tekmovanja. V prvem delu se bo ducat klubov merilo po dvokrožnem sistemu.

Po zaključku prvega dela tekmovanja bo najboljša osmerica nadaljevala boje za naslov prvaka. Ti bodo potekali v dveh skupinah s po štirimi ekipami. V prvo bodo uvrščena prvo-, četrto-, peto- in osmouvrščena moštva prvega dela tekmovanja, v drugo pa preostala.

Po dve najboljši ekipi bosta napredovali v polfinale, druge se bodo pomerile za razvrstitev od petega do osmega mesta. Nov državni prvak bo postala ekipa, ki bo v finalnem nizu prva dosegla dve zmagi. Prvi obračun bo na sporedu 31. maja, drugi 4., morebitni tretji pa 7. junija.

Tudi v novi sezoni bodo vsi ljubitelji rokometa prenose tekem lahko spremljali na YouTubovem kanalu RZS TV. Ta bo v novi sezoni Lige NLB dobil pomembno okrepitev. Za prenose Lige NLB bodo po novem skrbele avtomatizirane kamere, ki bodo zagotavljale primerljivo produkcijo z vseh 12 domovanj elitnih slovenskih moških klubov.

Po ponedeljkovi seji je s potrditvijo tekmovalnega koledarja znan tudi predviden termin zaključnega turnirja rokometnega pokala Slovenije. Ta bo na sporedu 4. in 5. aprila.

Stojanovik se vrača v Trebnje kot trener

V novi sezoni se bo na klop Trima Trebnja usedel makedonski strokovnjak Radoslav Stojanovik. Makedonski rokometni strateg bo zapolnil vrzel, potem ko se je po štirih sezonah in nazadnje osvojeni pokalni lovoriki poslovil Uroš Zorman, slovenski selektor.

Stojanovik je trebanjski rokometni javnosti že poznan. Na začetku tisočletja je namreč branil klubske barve kot igralec, hkrati pa v slovenskem prvenstvu oblekel tudi dres Gold Cluba ter velenjskega Gorenja. Po končani igralski karieri se je posvetil novemu trenerskemu izzivu, nazadnje je sedel na klopi makedonskega prvoligaša Tikveša in z njim osvojil peto mesto v državnem prvenstvu.