Trenutek trka med delegatom (v sredini) in Bezjakom (levo od sivolasega gospoda). Foto: Youtube
Trenutek trka med delegatom (v sredini) in Bezjakom (levo od sivolasega gospoda). Foto: Youtube

V nedeljo sta se pomerili ekipi Nexe - Našice in Zagreb. Marko Bezjak je tik pred koncem prvega polčasa ob odhodu s parketa z ramo zadel delegata na srečanju. Ta je padel po tleh, morali so mu pomagati. Bezjaku je pristojna komisija na hrvaški zvezi že izrekla 30-dnevno kazen, a kazen je lahko še višja, s čimer bi 37-letnik lahko končal kariero.

Derbi hrvaškega prvenstva je bil prekinjen sedem sekund pred koncem prvega polčasa pri rezultatu 9:16 in ga bo Zagreb dobil za zeleno mizo (10:0).

Delegat Anto Josić je takrat opozoril sodnika na dodatno dvominutno kazen za Bezjaka, ta pa je odšel s terena in namerno v predel rame in reber udaril sodnika. Bezjak pa ni bil edini znanec iz slovenskih dvoran, ki je bil vpleten v incident. Stekel je tudi postopek proti trenerju Našic (in nekdanjemu selektorju Slovenije) Veselinu Vujoviću in 27-letnemu rokometašu Andražu Velkavrhu, ki na dvoboju nista skrivala nezadovoljstva nad sojenjem.

Velenjčani obsojajo dejanje, a stojijo za igralcem
Odzvalo se je več rokometašev in klubov, Bezjaku so podporo izrekli pri Gorenju, kjer je Bezjak igral pet let. Velenjčani so v izjavi za javnost zapisali: "Kar se je zgodilo na tekmi v Našicah, vsekakor ne sodi na rokometno igrišče in takšnih dejanj nikakor ne toleriramo. Hkrati pa Marka Bezjaka zelo dobro poznamo in vemo, kakšen človek je, zato verjamemo, da si v teh trenutkih zasluži našo podporo. Njegova rokometna veličina govori sama zase. Ne glede na dejanje, ki ga nikakor ne opravičujemo, lahko potrdimo, da je Bezo srčen, skromen, deloven, borben in predvsem pošten."