Rokometaši Gorenja so bili ta teden dvakrat na pragu zmage, a so v končnici popustili. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši Gorenja so bili ta teden dvakrat na pragu zmage, a so v končnici popustili. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjska zasedba je po grenkem porazu proti Celju Pivovarni Laško v četrtfinalu slovenskega pokala po podaljšku lovila ugodno izhodišče za preboj v polfinale v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. V drugem največjem srbskem mestu je dobrih deset minut pred zadnjim zvokom sirene imela prednost treh golov (29:26), na koncu pa je doživela minimalen poraz.

Izbranci Zorana Jovičića so v uvodu zagospodarili na igrišču in si po petnajstih minutah igre priigrali pet golov prednosti (5:10). Pet minut zatem je njihova prednost narasla na +6 (8:14), v končnici prve polovice tekme pa so popustili. Gostitelji so v zadnjih desetih minutah naredili delni izid 6:3, velenjska prednost pa je ob odhodu na veliki odmor znašala tri gole (14:17).

Rokometaši iz Šaleške doline so v drugem polčasu prikazali toplo-hladno predstavo. Kljub temu so imeli tekmece iz Novega Sada pod nadzorom, pri njih igra tudi nekdanji veliki up slovenskega rokometa Gregor Ocvirk. Njihova prednost je ves čas znašala od enega do treh golov, na koncu pa so zaradi nezbrane predstave ostali praznih rok.

Gostitelji so slabe tri minute pred koncem po golu Ocvirka izenačili na 30:30, zmagoviti gol pa je pet sekund pred koncem dvoboja za gostitelje dosegel Živan Pešić.

V velenjski ekipi je bil najučinkovitejši Tilen Sokolič z devetimi goli. Urban Pipp je prispeval šest, Domen Tajnik in Peter Šiško pa po pet zadetkov.

Jovičić ostaja optimist
"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj ima Vojvodina širino, moč in izkušene igralce. Nismo imeli veliko časa za pripravo, saj smo v sredo igrali proti Celju. Za nami je samo prvi polčas, še vedno je vse odprto. Čaka nas še ena težka tekma v Velenju, na katero se moramo temeljito pripraviti," je dejal Jovičić.


Evropski pokal, četrtfinale, prva tekma:
VOJVODINA - GORENJE VELENJE 31:30 (14:17)

Vojvodina: Lučin, Vasić, Milić 3, Ocvirk 4, Vukovljak, Aziz 6, Milenković 3, Pušica, Arsenić, Radjenović, Pešić 3, Tomić, Kurteš, Rogan 1, Grozdanić 7 (2), Puhovski 4.

Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Tajnik 5, Pipp 6, Drobež 1, Kovačič, Mlivić, Sokolić 9 (5), Verdinek 2, Šiško 5, Grmšek, Slatinek Jovičić, Mlivić, Predović 2, Hriberšek.

Povratna tekma bo 25. marca ob 18.00.

Disable checkingPremium suggestions