Slovenci so bili od prve minute gospodarji na igrišču, tako da so si hitro priigrali nekaj zadetkov prednosti, ki so jo nato brez težav branili. Polčas se je končal s 17:14.

Grega Ocvirk je bil s sedmimi goli prvi strelec Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Grega Ocvirk je bil s sedmimi goli prvi strelec Slovenije. Foto: MMC RTV SLO

Varovanci Saše Praprotnika so v drugem delu še dodali plin in na koncu zanesljivo zmagali. Grega Ocvirk je bil s sedmimi goli najboljši strelec pri Sloveniji, po štiri gole so dodali še Tine Gartner, Marko Kotar in Tim Rozman.

Praprotnik: Izjemno dobro v obrambi, rezerve so v napadu
"Na Tunizijo smo se dobro pripravili, saj nas tekmec v nobenem elementu igre ni presenetil. Nervoza prvih minut tekmovanja je hitro skopnela. Igrali smo izjemno dobro v obrambi. Naša rezerva je še napad – imeli smo preveč zgrešenih strelov. To bomo skušali popraviti do naslednjič,"
je ocenil selektor Slovenije Prapotnik.

Slovenija se bo v četrtek pomerila z Japonsko. V skupini A so še ZDA, Srbija in Španija. V osmino finala se uvrstijo štiri najboljše ekipe.

V skupini B, ki se križa s slovensko skupino A, nastopajo Francija, Švedska, Egipt, Južna Koreja, Avstralija in Nigerija, v skupini C Portugalska, Hrvaška, Madžarska, Kosovo, Bahrajn in Brazilija, v skupini D pa Nemčija, Islandija, Danska, Norveška, Čile in Argentina.

ROKOMET (M)
SVETOVNO PRVENSTVO (U-21)

SKUPINA A, Vigo (Španija)

SLOVENIJA - TUNIZIJA 32:25 (17:14)
Ocvirk 7, Gartner, Mar. Kotar in Rozman 4, Pipp in Žabić 3, Horžen in Horvat 2,
Košec, Mazej in Novak 1.

Četrtek ob 17.00:
SLOVENIJA - JAPONSKA

Petek ob 18.30:
SLOVENIJA - ZDA

Nedelja ob 18.30:
SRBIJA - SLOVENIJA

Ponedeljek, 22. julija, ob 21.00:
SLOVENIJA - ŠPANIJA

V osmino finala se uvrstijo najboljše štiri ekipe.