Zoran Jovičić se zaveda, da bo v torek nujno treba prikazati odlično predstavo. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Jovičić se zaveda, da bo v torek nujno treba prikazati odlično predstavo. Foto: www.alesfevzer.com

V skupini C je na vrhu Sävehof z 10 točkami, Gorenje Velenje in Pfadi Winterthur imata po štiri, Cuenca pa dve točki. Velenjčani se bodo v primeru zmage nad tekmeci iz predmestja Göteborga uvrstili med najboljših šestnajst ekip, v drugi del tekmovanja pa bodo prenesli dve točki.

Varovanci Zorana Jovičića so se s Sävehofom v skupinskem delu Evropske lige prvič pomerili v sezoni 2021/22. Tedaj je švedska ekipa zmagala v Rdeči dvorani, velenjska pa je dve točki osvojila na povratni tekmi v Skandinaviji. V tej sezoni je bil na prvi medsebojni tekmi boljši Sävehof s 36:34.

Jovičić: Odigrati moramo eno najboljših tekem v sezoni
"Čaka nas najtežja tekma v tej sezoni. Nasproti nam bo stal zelo kakovosten tekmec, hiter in uigran, ki je zasluženo na prvem mestu v naši skupini. Mi moramo odigrati eno naših najboljših tekem v sezoni. Verjamem, da bodo fantje v tekmo vstopili pripravljeni in dali najboljše, kar premorejo v tem trenutku," je pred dvobojem v Šaleški dolini dejal trener Jovičić.

"Pred nami je izjemno pomembna tekma, saj odloča o napredovanju v drugi del tekmovanja. Dobro smo pripravljeni in motivirani, želimo si zmage. Vabim vse naše privržence, da se nam pridružijo v Rdeči dvorani," je dodal krilni igralec Urban Pipp.


Skupina C, 6., zadnji krog, torek ob 18.45:
GORENJE – SÄVEHOF

CUENCA – WINTERTHUR

Vrstni red: Sävehof 10, Gorenje in Winterthur po 4, Cuenca 2 točki.